12,9 inç iPad Air yolda! İşte yüksek performans vaat eden özellikleri

Düzenleyen: / Kaynak: Ming-Chi Kuo
- Güncelleme:
12,9 inç iPad Air yolda! İşte yüksek performans vaat eden özellikleri

TEKNOLOJİ Haberleri  / Ming-Chi Kuo

Teknoloji devi Apple, yeni iPad modelleri için çalışıyor. Merakla beklenen yeni 12,9 inç iPad Air ve şirketin sunacağı diğer tablet seçenekleriyle ilgili sürpriz iddialar ortaya çıktı.

Ming-Chi Kuo'nun iddialarına göre Apple, yeni 12,9 inç iPad Air de dahil olmak üzere tamamen yenilenen modellerin piyasaya sürülmesiyle birlikte önümüzdeki yıl iPad serisinde radikal bir dönüşüme hazırlanıyor. Şirketin bu hamlesi, tablet segmentindeki modelleri yenilemeyi hedefleyen teknoloji devi için önemli bir değişime işaret ediyor.

YENİ İPAD MODELLERİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Kuo, Apple'ın iPad serisinin mevcut tüm modellerini güncelleyerek başlayacağını öne sürüyor. İlk modeller arasında yeni 10,9 inç iPad Air ve yeni 12,9 inç iPad olacağı belirtiliyor. Bu cihazların yeni çiplerle donatılması ve 2024 yılının ilk çeyreğinde seri üretime girmesi bekleniyor.

Daha önce de söylentilere konu olan yeni 12,9 inç iPad Air, Apple'ın mevcut iPad Pro modellerinde bulunan mini LED teknolojisi yerine bir LCD ekrana sahip olacak. Buna rağmen, a-Si arka paneli kullanan mevcut 10,9 inç iPad Air ile karşılaştırıldığında üstün görüntü performansı sunan aynı arka panelden faydalanacak.

OLED İPAD PRO ÖNÜMÜZDEKİ YIL ÇIKACAK

Bir sonraki OLED iPad Pro modellerine yönelik beklentiler de artıyor. Şirket önümüzdeki yılın ikinci çeyreğinde yeniden tasarlanmış kasaya ve M3 çipe sahip yeni 11 ve 13 inç iPad Pro'yu hayranlarına duyurmayı hedefliyor.

12,9 inç iPad Air yolda! İşte yüksek performans vaat eden özellikleri

Tüm bunların yanı sıra Kuo, şirketin önümüzdeki yıl yol haritasındaki son güncellemenin yeni bir iPad mini ve 11. nesil iPad'i içereceğini tahmin ediyor. Yeni model, Apple'ın daha ucuz olan iPad'inin dönüşümünü temsil edecek ve mevcut dokuzuncu nesil modelin yerini alacak.

2024 YILI SATIŞ BEKLENTİLERİ NE KADAR?

Söz konusu değişikliklere rağmen Kuo, bu değişikliklerin iPad satışlarında yalnızca mütevazı bir artışa yol açacağını ileri sürüyor. 2024 yılında yaklaşık 52-54 milyon adet bekleniyor.

Bu rakamlar, 2023 yılına göre bir artışa işaret ediyor. Fakat yine de pandemi döneminde 2022'de satılan 63 milyon iPad'in yakaladığı ivmeden oldukça uzakta görünüyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Ming-Chi Kuo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...