Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Pandemiyle yaşlıların akıllı telefon kullanma oranı arttı

Pandemiyle yaşlıların akıllı telefon kullanma oranı arttı

TEKNOLOJİ Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisinin araştırmasına göre, yaşlıların pandemi öncesinde akıllı telefon kullanım oranı yüzde 61 iken, bu oran pandemi sonrası yüzde 81’e çıktı.

EBRU KARATOSUN

Koronavirüs salgını, dijitalleşmeyi hızlandırarak hem dijital yeterliliğin artmasına hem de yeni teknolojiye daha fazla ilgi duyulmasına yol açtı. Yapılan araştırmalar dijital kullanım, çevresel ve sosyal farkındalığın artık sadece Y (17-36 yaş) ve Z (7-16 yaş) kuşağıyla sınırlı olmadığını gösteriyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, 75 yaş üzeri vatandaşların dijital alışkanlıklarını araştırdı. Araştırma pandemi sürecinde yaşlıların akıllı telefon kullanımı ve online alışverişe yöneldiğini ortaya koydu. Buna göre, yaşlıların koronavirüs salgını öncesinde akıllı telefon kullanım oranı yüzde 61 iken, bu oran pandemi sonrası yüzde 81’e çıktı.

İLK DEFA KULLANANLAR YÜZDE 44
Salgın döneminde yeni bir teknolojiyi ilk kez kullananların oranı ise yüzde 44 oldu. Yine, pandemi dönemiyle beraber artan online alışverişe de yaşlılar uyum gösterdi. Araştırmaya göre, 75 yaş üstü vatandaşların yüzde 67’si artık alışverişini online yapıyor. Ayrıca, yaşlıların pandemi öncesi nakit kullanım oranı 68 iken, bu oran pandemi sonrası yüzde 39’a düştü. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi kaynakları “İnsanların, dijital teknolojileri daha fazla benimsedikleri pandemi dönemiyle hem her yaştan bireyin verimliliği arttı hem de kuşaklar arası dijital mesafe azaldı” değerlendirmesini yaptı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...