Instagram'dan bomba özellikler: Gizlilik ve video için iki yenilik

Düzenleyen:
Instagram'dan bomba özellikler: Gizlilik ve video için iki yenilik

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Meta'ya ait Instagram, kullanıcılar için yeni gizlilik özelliği üzerinde çalışıyor. Platform ayrıca Boomerang özelliğinde de kullanıcıları sevindirecek bir yenilik yapacak.

ABD merkezli sosyal medya devi Instagram, son zamanlarda video özelliğini geliştirmesi ile gündeme geliyor. Geçtiğimiz gün platformun başkanı Adam Mosseri, 2022 hedeflerini açıklamıştı. Mosseri, daha fazla video ve daha fazla içerik üreticiye odaklandıklarını duyurdu. 

Instagram, TikTok'tan kopyaladığı kısa biçimli video formatı Reels'i geliştirmeye devam ediyor. 2022'de şirket, tüm video içeriklerini Reels etrafında toplamayı planlıyor. Ancak içerik kısmında başka özellikler üzerinde de durmakta. 

YENİ GİZLİLİK AYARI 

Uygulama geliştiricisi Alessandro Paluzzi, sosyal medya platformları hakkında dikkat çeken sızıntılar ile tanınıyor. Twitter'da Instagram'ın iki yeni özellik geliştirmeye çalıştığını açıkladı. Bunlardan biri Facebook ile bağlantılı Instagram hesapları ile ilgili.

Instagram'dan bomba özellikler: Gizlilik ve video için iki yenilik

Yeni özellikle birlikte, Instagram'da paylaşılan bir gönderiyi Facebook’ta paylaşmadan önce gizlilik seçeneği sunulacak. 2022'de gelmesi beklenen bu özellik, kullanıcılara büyük bir kolaylık ve gizlilik seçeneği hakkı sunacak. Mevcut sürümde kullanıcılar, bir gönderiyi Facebook'ta paylaşırken gizliliğini ayarlayamıyor.

Alessandro Paluzzi'nin ortaya çıkardığı bir diğer özellik ise, galerideki bir videonun Boomerang’a dönüştürülmesi. Bu özelliğin kullanıma sunulmasının ardından, Instagram’a Boomerang içeriği yüklemek için tek seçenek uygulamanın kamerasını kullanmak olmayacak. Mevcut bir videonun istenilen kısmı Boomerang'a dönüştürülebilecek. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...