Alman medyasından Bayraktar TB2 analizi: Türkiye lider üretici haline geldi

Düzenleyen:
Alman medyasından Bayraktar TB2 analizi: Türkiye lider üretici haline geldi

TEKNOLOJİ Haberleri

Rusya'nın saldırılarına karşı direnen Ukrayna'da Bayraktar TB2'lerin başarısı göz doldurmaya devam ediyor. Son olarak ABD basınının önde gelen kanallarından CNN International geniş çaplı bir habere imza atarken, bir manşet de Alman basınından geldi. Alman FAZ sitesi, Türk savunma sanayiiden peş peşe gelen başarılı hamleleri değerlendirdi.

Türk savunma sanayiinin 'gururu' olarak adlandırılan, yerli ve milli olarak üretilen ve birçok ülkeye ihraç edilen silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar TB2, son olarak Ukrayna'da gösterdiği başarılı performans ile dünyanın gündeminde. Avrupa ülkelerinin yanı sıra ABD'nin de ilgisini çeken Bayraktar TB2'lerle ilgili manşetler peş peşe paylaşılırken, son analiz Alman medyasından geldi.

Suriye, Libya ve Azerbaycan-Ermenistan savaşında gündeme gelen Türk SİHA'sı Bayraktar TB2'ler, Ukrayna'da da adeta göz doldurdu. Bu başarı ile Türkiye'nin yerli savunma sanayinde aldığı mesafe de gündeme geldi. Selçuk Bayraktar'ın 'direnişin sembolü' dediği yerli SİHA'lar ile ilgili  Alman FAZ sitesi çarpıcı bir analiz yayınladı. Türk savunma sanayisinin başarılarını değerlendiren FAZ, bunun Türkiye'ye uygulanan silah ambargoları sonrası ortaya çıktığını vurguladı.

SİLAH AMBARGOSU TÜRKİYE'Yİ KENDİ SANAYİSİNİ KURMAYA İTTİ"

"Türkiye zorunluluktan nasıl modern silah teknolojisinin lider üreticisi haline geldi" başlıklı analizde şu ifadelere yer verildi:

"2019'da Erdoğan'ın Türk hükümeti, şu anda Rus tanklarına ve silahlarına karşı başarıyla kullanılan 20 modern savaş uçağının ilk dilimini ülkeye teslim etti. Kendi drone endüstrisinin gelişimi, Türkiye'nin kendini silahlanma alanında mümkün olduğunca bağımsız kılma güvenlik politikası konseptine uygundur."

Analizde Berlin Bilim ve Politika Uygulamalı Türkiye Araştırmaları Merkezi Başkanı Günter Seufert'ın "Türkiye'yi kendi silah sanayisini kurmaya iten, 1974'te Kıbrıs harekatında Türkiye'nin zaferine cevap olarak ABD'nin uyguladığı silah ambargosuydu" görüşüne de yer verildi.

BAYRAKTAR TB2'YE SIRBİSTAN İLGİSİ

Öte yandan Bayraktar SİHA'lara Sırbistan da ilgi göstermeye başladı. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan söz aldığını ifade ederek Türkiye'den Bayraktar TB2 SİHA alacaklarını açıkladı. Vucic, "Bu silahları Sırp Ordusunun envanterine dahil edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...