Ahmet Mücahid Ören: Dijital dönüşümden kaçış yok

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ahmet Mücahid Ören: Dijital dönüşümden kaçış yok

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dünya yapay zekâ ve dijitalleşmenin geldiği seviyeyi konuşup yarının neler getireceğini tahmin etmeye çalışıyor. Hızla gelişen dijital dünya, İhlas Holding Teknoloji Buluşmaları’nın da gündemi oldu. Gelenekselleşmesi amaçlanan buluşmada konuşan İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören, “Dijital dönüşümden kaçış yok. İş yapış şekillerinden üretime, kâr oranlarından rekabete ve personel stratejisine kadar her şey değişecek” dedi.

İhlas Holding, bilişim sektörünün önde gelen isimlerini ‘Teknoloji Buluşmaları’nda bir araya getirdi. İhlas Holding merkezinde gerçekleştirilen konferansta; yeni teknolojilerin şirketlerin iş yapış şekillerinde sağladığı dönüşüm, yapay zekâyla gelen yenilikler ve uygulama teknikleri, dijital dünyanın uygulayıcı isimleri tarafından masaya yatırıldı. 

Açılış konuşmasını İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören’in yaptığı konferansta İhlas Holding Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Deliktaş “Dönüşüm ve Dönüştürücü Teknolojiler” hakkında sunum yaparken, GovernID ve Sotway Yazılım Kurucu Yönetici Ortağı Demet Güdül “Dijital Dönüşüm Öncesi Yalın Kültürünün Önemi ve Süreç İyileştirme” konusunu anlattı. Konferansta Turkcell Global Bilgi Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kendirci ise RPA teknolojisi ile süreç otomasyonu ve kurum içi girişimcilik hikâyeleri konularında bilgiler verdi.

Ahmet Mücahid Ören: Dijital dönüşümden kaçış yok

YOL HARİTASI ÇIKARIYORUZ

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören ilkini gerçekleştirdikleri teknoloji buluşmasını, önde gelen uzmanlardan bire bir bilgi alınması maksadıyla düzenlediklerini söyledi. Teknolojinin yeni dönemde artık hızlı değiştiğini belirten Ören, bilgi ve dijital çağın gerektirdiği şekilde yol haritası oluşturulmasının önemine değindi. Teknoloji alanında daha fazla neler yapılabileceklerini masaya yatırdıklarını anlatan Ören, bunlardan bir tanesinin dijital dönüşüm adı altında başlattıkları çalışma olduğunu söyledi. Ahmet Mücahid Ören, söz konusu çalışmada katedilen yol ve yakın dönem hedefleri konusunda analizler yapacaklarının altını çizdi. 

DÖNÜŞÜM İÇİN BÜYÜK HEDEFLER

Dijital dönüşümden kaçışın mümkün olmadığını ifade eden Ören, “Dünyada iş yapış şekillerinden üretime, kâr oranlarından rekabete, hatta personel stratejisine kadar her şey değişecek. Dönüşüm beni ilgilendirmez diyemeyiz. Biz kullanmasak olur mu? Hayır, artık öyle bir dünya kalmadı. Dijital dönüşüm acil bir gereklilik” diye konuştu. 

Ahmet Mücahid Ören: Dijital dönüşümden kaçış yok
İhlas Holding merkezinde gerçekleştirilen konferansta İhlas Holding Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Deliktaş, GovernID ve Sotway Yazılım Kurucu Yönetici Ortağı Demet Güdül ve Turkcell Global Bilgi Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kendirci, birer sunum yaptı.

SEKTÖRÜN ÖNDE GELENLERİ BULUŞTU

Şirketlerin dijital dönüşümüne hazır olmaları gerektiğinin altını çizen GovernID ve Sotway Yazılım Kurucu Yönetici Ortağı Demet Güdül, medya sektöründeki şirketlerin dijital dönüşümü sağlamasıyla doğru ve anlık habercilik açısından fark sağlayabileceklerini belirtti. Bu dönüşümü mutlaka veri analizleriyle başlatmaları gerektiğini ifade eden Demet Güdül, şöyle konuştu: “Çok ciddi bir arşiv altyapınız var. Her yerden erişim sağlanması için bulut sistemine aktarılması gerekiyor. Ve anlık olarak bilgiye erişim sunan platformlar üzerinden projeler oluşturulabilir. Yeni teknolojilerin bu alanlarda uygulanması dijital medyayı hızlandıracaktır. Yalın kültürün araçlarından olan Kaizen felsefesine göre iyileşme duran bir şey değildir. Dijital dönüşüm de böyle, teknoloji var olduğu müddetçe dijital dönüşüm sürecektir. Sanayi üretiminde yalın yaklaşımlar verimliliği arttırdığı gibi hizmet sektörlerinde de yalın düşünce ile hizmet optimazasyonu sağlanabilir.” 

MENTAL MOTİVASYON ŞART

 İhlas Holding Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Deliktaş, dijital dönüşümde en büyük motivasyonun verimlilik, kurumsallaşma, otomasyon ve organizasyonda sağlanacak faydalar olduğunu kaydederek, “Dijital dönüşümde mental motivasyonu sağlamamız ve kendimizi değiştirmemiz gerekiyor. Yapay zekâ, IoT, bulut bilişim, sanal gerçeklik gibi konularda adım atılmalı” diye konuştu.

DÖNÜŞÜMÜN SINIRI YOK

Turkcell Global Bilgi Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kendirci, iş yükü oluşturan alanlarda insanı simule eden robotlarla daha hızlı ve hatasız işlem yapılabildiğini anlatarak, “Dijital dönüşüm bir kere yapılan bir şey değil. Devamlı dönüşmek ve konfor alanını da değiştirmek demek. O nedenle bir sınırı yok. Üretimde verimlilik hem çalışanları hem de işvereni mutlu ediyor” dedi.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...