En yetkili isim konuştu: TSK envanterine girecek! ‘ALTAY tankı çok değişti, çok başka bir tank oldu’

Düzenleyen:
- Güncelleme:
En yetkili isim konuştu: TSK envanterine girecek! ‘ALTAY tankı çok değişti, çok başka bir tank oldu’

TEKNOLOJİ Haberleri

Türk savunma sanayisinin öncü şirketlerinden BMC Savunma’nın geliştirdiği Altay tankı sahaya çıkmaya hazırlanıyor. Şirketin iki üst düzey yöneticisi, Altay tankının 2023’te güvenlik güçlerine teslim edileceğini duyurdu.

BMC CEO’su Murat Yalçıntaş ve BMC Savunma Genel Müdürü Mehmet Karaaslan, Habertürk’ten Fatih Altaylı’nın sorularına cevap verdi. Yalçıntaş ve Karaaslan, merakla beklenen ALTAY Ana Muharebe Tankı Projesi’ne ilişkin son gelişmeleri aktardı. 

Savunma Sanayii Başkanlığı’nın açtığı proje kapsamında Otokar tarafından geliştirilen ALTAY tankının seri üretim ihalesini 2018’de BMC kazanmıştı. Ancak ALTAY tankı projesinde Almanya’nın motor ambargosu nedeniyle seri üretime geçilmemişti. Güney Kore’den tedarik edilen Güç Grubu ile seri üretime geçmesi kararlaştırılan ALTAY tankının şu anda testleri devam ediyor. 

ALTAY TANKININ GELİŞTİRME SÜRECİNİ ANLATTI

BMC Savunma Genel Müdürü Mehmet Karaaslan, “Sizin de dediğiniz gibi aslında prototipler 2013’te tamamlanıp teslim edilmişti. Sonra da bu ihale yapıldı. Ancak bu arada Türk Silahlı Kuvvetleri Altay tankı ile ilgili yeni talepler iletti. Yeni kabiliyetler eklememiz gerekti. Farklı farklı sistemlerde. Güç grubunun değişikliği de başlı başına yeni bir dizayn gerektiriyordu. Tüm bunları yeniden çalıştık. Şu anda bu prototipi de tamamlama aşamasına geldik.

Bu artık bir anlamda ‘Yeni ALTAY’. 9 yıl önceki tanktan başka bir tank. Bu epey bir vaktimizi aldı. Şu anda hazır ve 2023 yılı içinde 2 prototipi TSK’ye teslim edeceğiz. Aslında bunlara prototip demek de çok doğru değil. Bunlar TSK’ye vereceğimiz ilk 100’lük teslimatın ilk iki tankı da diyebiliriz. Bunlar TSK tarafından arazi koşullarında test edilecek. İlk verdiğimiz prototiplerin TSK denemeleri 3 yıldan fazla sürmüştü ama bu o kadar sürmeyecektir. Onay geldikten sonra da ilk partinin geri kalan 98 tankını vereceğiz.”

Mehmet Karaaslan, onayın ardından ayda 8 tank teslimi yapmayı planladıklarını belirtti.

‘SAHA TESTLERİ TSK ENVANTERİNDE YAPILACAK’

Mehmet Karaaslan, “2023 yılı içinde 2 prototipi TSK’ye teslim edeceğiz. Bunlar TSK tarafından arazi koşullarında test edilecek.” şeklinde konuştu. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...