Amazon drone teslimatını yaygınlaştırıyor! 3 bölgede daha kullanılacak

Düzenleyen: / Kaynak: The Verge
- Güncelleme:
Amazon drone teslimatını yaygınlaştırıyor! 3 bölgede daha kullanılacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / The Verge

Amazon şirketi drone ile teslimat hizmetini daha yaygın bir hale getiriyor. Şirket 2024 yılında üç bölgede daha bu hizmete başlayacak.

Teknoloji devi Amazon, farklı türde ürünlerin teslimatı için drone'ların kullanıldığı Prime Air programını genişleteceğini duyurdu. Şirketin drone ile teslimat hizmeti, Avrupa'daki bazı bölgelerin yanı sıra 2024 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nin yeni bir bölgesinde de kullanıma sunulmaya başlanacak.

DRONE İLE TESLİMAT HİZMETİ YAYGINLAŞIYOR

Amazon'un bu hizmeti şu anda Lockeford, Kaliforniya ve College Station, Teksas bölgelerinde kullanılabiliyor. Fakat artık drone teslimatı ABD'nin başka bir şehrine de gelecek. 

Bununla birlikte Amazon Prime Air hizmeti İtalya ve Birleşik Krallık'taki alışveriş tutkunlarına da sunulacak. Ancak ne yazık ki şirket yeni hizmetini hangi şehirlerde kullanmaya başlayacağını henüz resmi olarak açıklamadı. Yine de firma, 2024 yılı sonuna kadar yeni bölgelere teslimata başlamayı amaçladıklarını dile bildirdi.

Amazon drone teslimatını yaygınlaştırıyor! 3 bölgede daha kullanılacak

AMAZON'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Amazon konuyla alakalı olarak yapmış olduğu açıklamada, ulusal ve uluslararası düzenleyiciler ile yakın iş birliği içinde çalıştıklarını paylaştı. Şirket drone teslimat teknolojisini geliştirmeye güvenli ve ölçeklenebilir bir hizmet oluşturmak için gerekli zamanı ve kaynakları ayırdığını açıkladı.

Amazon'un açıklaması şu şekilde oldu: "Uygun Amazon müşterileri, mevcut olduğunda drone teslimatını tercih edebilir ve ev ürünleri, günlük ihtiyaçlar, güzellik ürünleri ve ofis/teknoloji malzemeleri dahil olmak üzere iki kilo veya daha hafif binlerce ürün arasından seçim yapabilir."

Son olarak Amazon, Prime Air'in genişlemesiyle birlikte yeni MK30 teslimat drone'unu da ortaya çıkardı. Şirket, yeni ürünün selefine göre iki kat daha fazla özerkliğe sahip olduğunu iddia ediyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...