ANKA-3 havalanmadan Yunanistan’ı ürküttü: Türkiye bir işler karıştırıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri

Türk savunma sanayisinin önemli projelerinden insansız savaş uçağı ANKA-3'ü dünya basını yakından takip ediyor. ANKA-3 henüz havalanmadan Yunanistan'ın manşetlerinde yer aldı. Peki ANKA-3’ün kanatlanması hangi ülkeleri rahatsız edecek? Yunanistan medyası ANKA-3 için manşette ne dedi? Dünyada bir muadili var mı?

Türkiye son yıllarda savunma sanayi alanında gücüne güç katmaya devam ediyor. TSK envanterinde yer alan İHA’lar operasyonlarda deyim yerindeyse tarih yazıyor. Bu alandaki her gelişme bizi heyecanlandırırken bazı ülkeleri de rahatsız ediyor. Peki ANKA-3’ün kanatlanması hangi ülkeleri rahatsız edecek? Yunanistan medyası ANKA-3 için manşette ne dedi? Dünyada bir muadili var mı?

Kötü komşu ev sahibi yapar atasözünü bugüne kadar hep KAAN savaş uçağı için kullandık. Aynı senaryo ANKA-3’te de yaşandı. 

ATİNA'NIN KORKUSU

2005 yılında Fransa liderliğinde yürütülen NEURON İnsansız Hava Muharebe Aracı projesine Türkiye'nin başvurusu 'Yer yok’ denilerek geri çevrildi. Yaşananları yakından takip eden isimlere göre Fransa’nın bu kararında Yunanistan etkili olmuştu ve Atina yönetimi Türkiye’nin söz konusu projeye dahil edilmemesi konusunda ciddi bir lobi faaliyetinde bulunmuştu. 

Aradan geçen 18 yılda, Türkiye'nin önüne taş koymak isteyen Yunanistan uçmak için gün sayan ANKA-3’ü manşetlerine taşıdı. "Türkiye, İHA'larında Yunanistan'ı düşündürecek büyük değişiklik yapıyor" başlığıyla verilen haberde ANKA-3'ün Hürjet ve F-16 ile birlikte çalışabileceği belirtildi. Haberde "Elbette bu yeni insansız hava aracı ile Türkiye, Ege denilen hassas sahada bir başka yetenekli silaha sahip oluyor, bu nedenle ülkemizin buna hazır olması gerekiyor" açıklamasına da yer verildi.

Peki bu uçağın dünyada eşi benzeri yok mu?

Yunanistan'ın korkusu neden?

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...