Apple duyurdu: iPhone 12'nin radyasyon seviyesi için güncelleme yayınlayacak

Düzenleyen: / Kaynak: Apple Insider
- Güncelleme:
Apple duyurdu: iPhone 12'nin radyasyon seviyesi için güncelleme yayınlayacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / Apple Insider

iPhone 12 modellerinin yüksek seviyede radyasyon yaydığı nedeniyle Fransa hükümeti cihazların ülke içinde satışlarını yasakladı. Aynı yasağı Fransa ardından Belçika da izledi. Apple'ın ise konuyla ilgili açıklama yapması beklenirken iPhone 12 modelleri için güncelleme yayınlayacağı ortaya çıktı.

Fransa, iPhone 12 modellerinin yüksek seviyede radyasyon yaydığı nedeniyle ülkede satışını yasakladı. Fransa'nın ardından Belçika'dan da aynı yasak hamlesi geldi. Apple'ın konuyla ilgili sessizlik politikası izlediği iddiaları ortaya atılırken radyasyon seviyesinin inmesi için güncelleme yayınlayacağı ortaya çıktı.

IPHONE 12 MODELLERİNİN RADYASYON SEVİYESİ AZALACAK

Fransa hükümeti, iPhone 12 modelinin satışını yasaklamasının ardından telefona sahip olan vatandaşları için Apple'dan güncelleme talep etmişti.

Apple Insider tarafından bugün yayınlanan habere göre Apple, iPhone 12 modellerinin radyasyon seviyesini indirmek için iOS güncellemesi yayınlayacak. Güncelleme sonrasında Fransa'da iPhone 12 satışlarının tekrar başlaması bekleniyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Apple, radyasyonla ilgili iddiaları kabul etmedi. Fakat hem konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı hem de ANFR testinin detaylarını sunmadı.

APPLE İDDİALAR KARŞISINDA SESSİZ KALIYOR

Apple, çalışanlarına iPhone 12 modelinin radyasyon seviyesi konusunda sessiz kalmaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Çalışanlarına iPhone 12 satın almak isteyen müşterilere de telefonların iki hafta sonra iade edilmeyeceği ve değiştirilemeyeceğini de belirtmelerini istedi. Hatta cihazın güvenli olup olmadığını soran müşterilere de kılavuza göre tüm Apple ürünlerinin güvenli olduğundan emin olmak için testlerden geçildiğini belirtmelerini söyledi.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Apple Insider
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...