Apple hazırlık peşinde: Yapay zekada dengeler değişecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Apple hazırlık peşinde: Yapay zekada dengeler değişecek

TEKNOLOJİ Haberleri

OpenAI'ın ChatGPT'yi geliştirmesiyle yapay zeka alanında büyük ilerlemeler kaydedildi. Teknoloji şirketlerinin birçoğu kendi yapay zeka araçlarını üretmeye başladı. Fakat Apple'dan uzun süredir hamle gelmiyorken kendi içinde hazırlık yaptığı ortaya çıktı.

OpenAI'ın ChatGPT'yi geliştirmesiyle birlikte Google gibi büyük şirketler de kendi yapay zeka araçlarını geliştirip sundu. Fakat en iyi teknoloji şirketleri arasında gösterilen Apple, yapay zeka alanında henüz somut bir adım atmadı. 

iMore tarafından bugün paylaşılan habere göre Apple, diğer şirketlerle arasındaki boşluğu kapatmak için yapay zeka destekli sohbet robotu geliştirdi. Firma çalışanları, sohbet robotunu şirket içinde kullanıyor.

APPLE, CHATGPT KULLANIMINI YASAKLAMIŞTI

Apple yakın zamann önce şirket içinde çalışanlarının ChatGPT kullanımını yasaklamıştı. Çünkü Apple, geliştirici şirket OpenAI'ın ChatGPT'yi izlemesini güvenlik politikalarına uygun bulmuyordu. Bu nedenle de çalışanlarının işlerini kolaylaştırmak için kendi sohbet robotunu geliştirdi.

Apple, şirket içinde kullandığı sohbet robotu üzerinden edindiği deneyimlerle gelecekte sunacağı yapay zeka aracı için hazırlık yapıyor. Fakat Apple'ın tüketiciler için nasıl bir yapay zeka aracı sunacağı henüz belli değil.

Analist Mark Gurman konuyla ilgili yaptığı açıklamada Apple'ın destek ekibine yardımcı olması için bir sohbet robotu geliştirmesinin muhtemel olduğunu belirterek şu sözleri dile getirdi:

"Apple, tüketiciler için nihai üretken yapay ürününün ne olacağını henüz belirlemedi ancak şirketin muhtemelen üzerinde çalıştığı birkaç alan mevcut.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Apple herhangi bir yeni teknoloji sunmadan önce temkinli davranıyor. Firma ilk önce diğer şirketlerin çıkardığı araçları gözlemliyor ve o teknolojinin oturmasını bekleniyor. Ardından da kendi ürününü pazara sunuyor. 

(Kaynak: iMore)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...