Apple'a toplu dava şoku! 37 kişi daha 'AirTag'li taciz' iddiasıyla soluğu mahkemede aldı

Düzenleyen: / Kaynak: Insider
- Güncelleme:
Apple'a toplu dava şoku! 37 kişi daha 'AirTag'li taciz' iddiasıyla soluğu mahkemede aldı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Insider

Apple'ın cihazların kaybolmasını önlemek amacıyla piyasaya sürdüğü AirTag ürünü, yine bir taciz iddiasıyla gündemde. 37 kişi daha Apple'a açılan AirTag hakkındaki toplu davaya katıldı.

Apple'ın 2021 yılında piyasaya sürdüğü AirTag,özellikle kadınlardan gelen şikayetler ile gündemde. Küçük eşyalara takılarak kaybolması halinde yerini tespit etmek ya da evcil hayvanların kaybolmasını önlemek için kullanılan bu cihaz, bazı kişiler tarafından ise yasa dışı bir şekilde birini takip etmek için kullanılabiliyor.

2022 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde iki kadın, AirTag cihazı ile takip edildikleri gerekçesiyle üretici firma Apple'ı mahkemeye verdi. Kadınlar, eski eşleri tarafından AirTag ile takip edildiklerini, bu cihazı çantalarında ve çocuklarının okul çantalarında bulduklarını öne sürdü.

Apple hakkında açılan bu davaya, söz konusu ürünle takip edildiklerini ileri süren 37 kişi daha katıldı.

'SAPIKLARIN KULLANDIĞI EN TEHLİKELİ TEKNOLOJİLERDEN BİRİ' 

Davacı 37 kişi arasında bulunan Lauren Hughes isimli kadın, eski erkek arkadaşının AirTag aracılığıyla kendisini takip ettiğini iddia etti. Hughes, arabasının direksiyonunda AirTag bulduğunu, eski erkek arkadaşının bu cihazla kendisinin kaldığı oteli ve yeni evini tespit etmeye çalıştığını ileri sürdü.

Toplu davada AirTag ürünü için "Sapıkların kullandığı en tehlikeli ve korkutucu teknolojilerden biri, mağdurları takip etmek için gerçek zamanlı konum bilgilerinin kullanılmasıdır." ifadesine yer verildi.

Apple, gelen taciz ve takip şikayetleri üzerine AirTag için güncelleme yapmıştı. Bu güncelleme ile yakınınızda size ait olmayan AirTag tespit edildiğinde iPhone'un uyarıda bulunması sağlanmıştı. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Insider
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...