Apple'dan iPhone 15 bekleyenlere sürpriz: Telefon gibi yan ürünün de renk seçenekleri olacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Apple'dan iPhone 15 bekleyenlere sürpriz: Telefon gibi yan ürünün de renk seçenekleri olacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple'ın gelecek iPhone serilerinde telefon gibi yan ürün için de renk seçeneği sunacağı iddia edildi. Bu ürün, şarj kablosu. İşte rengarenk şarj kablolarından ilk görüntü...

Asya'dan gelen bir söylentiye göre iPhone 15 ve iPhone 15 Plus, renk uyumlu örgülü USB-C şarj kablolarıyla gelebilir. Twitter'da tanınan '

' isimli sızıntı kaynağı, iddiayı ilk olarak hafta sonu paylaştı ancak Çin sosyal medyasında dolaşan söylentinin kaynağını doğrulayamadı.

Son olarak, Apple cihaz prototip koleksiyoncusu 'Kosutami', renk uyumlu örgülü USB-C kablolarının tasarım doğrulama testi (DVT) örneklerini gördüklerini ve görünüşe göre bunların iPhone 15 ve iPhone 15 Plus ile birlikte piyasaya çıkacağını belirtti. 

iPhone 15 Pro modellerinin aynı renk uyumlu kablolarla gelip gelmeyeceği ise henüz belirsizliğini koruyor. 

IPHONE 15 SERİSİ HANGİ RENKLERDE OLACAK?

Siyah versiyon haricinde, kabloların her birinin her iki ucunda da parlak beyaz plastik bir kabuk bulunduğu görülüyor. Apple Watch manyetik şarj kablosu ve MagSafe 3'ün aksine, örgülü USB-C kablolarında gerilim azaltma tüpleri mevcut.

Apple'dan iPhone 15 bekleyenlere sürpriz: Telefon gibi yan ürünün de renk seçenekleri olacak

Kosutami, teknoloji sitesi MacRumors'a bu kabloların en azından beyaz, siyah, sarı, mor ve turuncu renk seçenekleriyle gelmesini beklediklerini söyledi. Bu turuncu ton pembeye daha yakın olacak gibi görünüyor, belki de iPhone XR'ın mercan renk seçeneği gibi olabilir. 

Bu kablo renklerinin her biri, ilgili ‌iPhone 15‌ renk seçeneğiyle uyumlu olacaktır. Şubat ayında ortaya atılan bir iddiaya göre, iPhone 15 serisi, pembe ve mavi renklerde satışa sunulacak.

Bugüne kadar tüm ‌iPhone‌ modelleri kutusundan, cihaz için seçilen renk ne olursa olsun, beyaz lastik kılıflı beyaz bir kabloyla çıkıyordu. Ancak Apple'ın bundan vazgeçtiğine yönelik ilk defa bir işaret geldi. 

Apple, cihazlarının çoğunda kademeli olarak örgülü kablolara geçiyor ve MagSafe 3'e sahip tüm MacBook Air ve MacBook Pro modelleri, renk uyumlu bir örgülü kabloyla geliyor, bu nedenle aynısını iPhone için yapması şarj noktası olarak Lightning'den USB-C'ye geçiş sırasında gayet makul görünüyor. 

(Kaynak: MacRumors) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...