BAYKAR onayladi: ASELSAN dünyanın en iyi kamerasını geliştirdi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
BAYKAR onayladi: ASELSAN dünyanın en iyi kamerasını geliştirdi

TEKNOLOJİ Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türk Savunma Sanayisi'ndeki hızlı atağa ambargolarla cevap veren ülkelerin ardından ASELSAN kolları sıvamış, SİHA'lar için yerli ve milli elektro-optik keşif kamera CAST'i geliştirmişti. Şu ana kadar 11 ülkeye ihraç edilen CAST, BAYKAR'dan da tam not alarak dünyanın en iyi kamerası oldu.

Kanada geçtiğimiz yıllarda Türkiye'ye yönelik İHA ve SİHA’ların Dağlık Karabağ’da kullanıldığı iddiasıyla, İHA üretiminde ihracat iznini iptal etmişti. 

CAST AMBARGOLARDAN DOĞDU

Türk Savunma Sanayisi'ndeki bu ambargodan ise ASELSAN'ın yerli ve milli imkanlarla geliştiridiği CAST -elektro-optik keşif kamerası- doğdu.

ASELSAN SÖZÜNÜ TUTTU

Ambargoları delen CAST, 11 ülkeye de ihraç edildi. Kanada'nın ambargo kararı sonrası 'en iyisini yapacağız' diyen ASELSAN mühendisleri sözlerini tuttu.

Geçtiğimiz günlerde BAYKAR tesislerinde, CAST'in yeni uçuş testlerini muadilleriyle beraber gerçekleştirdi.

BAYKAR TESCİLLEDİ: DÜNYANIN EN İYİSİ

Testi tam puanla geçen CAST, BAYKAR'dan da "Dünyanın en iyi kamerasıdır" raporunu aldı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol şu ifadeleri kullandı;

"SİHA'larımıza yönelik kamera ambargosunu, o dönem çok hızlı bir şekilde milli kameramız CATS'i yaparak ve 11 ülkeye ihraç ederek boşa çıkarttık. 2021'de, "Artık, alanında en iyisini yapacağız" demiştik.

Geçtiğimiz günlerde BAYKAR tesislerinde, bizim yeni kameramızın uçuş testleri oldu. Muadilleriyle beraber uçuruldu. Test bittiğinde, testi yapan otorite BAYKAR "Bu artık dünyanın en iyi kamerasıdır." diye bize raporladı.

80 kilometrelerde tank gören, 20 kilometrelerde bunu işaretleyebilen, siste görme özelliği olan, yapay zekaya sahip bir sistem."

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...