Bilişim Uzmanından sosyal medya tepkisi: Artık kısıtlayın!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bilişim Uzmanından sosyal medya tepkisi: Artık kısıtlayın!

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD’nin Florida eyaletinde sosyal medyaya getirilen sınırlama, Türkiye’deki ‘kısıtlansın’ tartışmalarını alevlendirdi.

ESMA ALTIN'IN HABERİ -  Türkiye’de ahlaki yozlaşma ve suça katılımı teşvik ettiği için tepki çeken sosyal medyanın ‘kısıtlanması’ gerektiği tartışmaları tekrar gündeme geldi. Bilişim Uzmanı Orhan Toker, çocukların sosyal medya kullanımını kısıtlayan yasanın, Belçika ve İngiltere’de de yakın zamanda çıkarılacağını söyledi. Toker, çocukların sosyal medya şirketleri için büyük bir sektör olarak görüldüğünü dile getirdi.

"ÇOCUKLAR DÜNYANIN ÖBÜR UCUNDAKİ BİR SAPIKLA BİLE KONUŞABİLİYOR"

Toker “Florida’daki yasayla 16 yaşından küçük çocukların sosyal medya hesabı açmaları ailesinin sorumluluğunda. Olabilecek her şeyden de aile sorumlu tutuluyor. Cezai yaptırım da söz konusu. Ülkemizde de ilk etapta böyle bir tedbir alınabilir. Çünkü çocuklar dünyanın öbür ucundaki bir sapıkla bile konuşabiliyor” dedi.

"BEN SENİ ANLIYORUM" SOHBETLERİ

18 yaşından küçük hiçbir çocuğun sosyal medya kullanmamasının en ideali olduğunu kaydeden Toker “Çin, kendi menşei TikTok’u yasakladı. Aynı zamanda sosyal medyada çocukların yaşlarına uygun olmayan oyunları oynamasını engelleyebilmek adına bütün uygulama yöneticilerinden telefonların ön kamerasını kullanarak çocukların yaşlarını tahmin edip ona göre çalıştırmasını mecburi hâle getirdi. Bu sayede de çocukların zarar verebilecek oyunları kullanımı yüzde 87 düştü. Bu teknoloji, teknik olarak mümkün. Bundan dolayı ülkemizde de böyle bir zorunluluk getirilebilir” diye konuştu. Ama çocuklar bu takdiri sosyal medyada görüyor. Sosyal medyada “Ben seni anlıyorum” diye başlayan sohbetlerle çocuklar kurban gidiyor. Ailelerin başta çocuklarına değerli olduklarını hissettirmesi, çocuklarını anladıklarını göstermesi gerekiyor.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...