ChatGPT'nin yeni özelliği iPhone'da Siri'nin yerini aldı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
ChatGPT'nin yeni özelliği iPhone'da Siri'nin yerini aldı

Teknoloji Haberleri  / Haber Merkezi

OpenAI firmasının yapay zeka sohbet robotu ChatGPT, Apple'ın Siri özelliğini de gölgede bıraktı. ChatGPT'nin yeni sesli sohbet özelliği iPhone 15 Pro modellerine geldi.

Yapay zeka firması OpenAI, ChatGPT sohbet robotuyla Apple'ın Siri'sine rakip oldu. Çünkü ChatGPT'de sesli sohbet özelliği başladı. Böylece, iPhone 15 Pro modellerinde Eylem Düğmesi aracılığıyla Siri yerine ChatGPT'nin kullanımı hazır hale geldi. 

Siri, teknoloji devi Apple'ın iPhone telefonlarında sunduğu sesli asistan hizmeti. Kullanıcılar, Siri'yi  'uyandırdıktan' sonra sorular sorup Siri'den cevap alabiliyor ya da basit komutlar verebiliyor. Örneğin, "Siri, 09.05'e alarm kur" denilince Siri, alarm kurabiliyor ya da "Siri, Türkiye'nin başkenti neresi" denildiğinde "Ankara" şeklinde cevap veriyor.

Bununla birlikte, Apple'ın son amiral gemisi iPhone modelleri olan 15 Pro ve Pro Max'te bulunan Eylem Düğmesi sayesinde kullanıcılar çeşitli kişiselleştirme özelliklerinden faydalanabiliyor. Örneğin, Eylem Düğmesi kamera uygulamasını, notları, el fenerini açmak için kısayol olarak kullanılabilir. 

CHATGPT'NİN SESLİ SOHBETİ ÜCRETSİZ OLDU 

Yapay zeka şirketi OpenAI, geçtiğimiz aylarda bir grup Premium kullanıcısıyla test etmeye başladığı sesli sohbet özelliğini iOS ve Android mobil uygulamasını kullanan herkese sundu. Artık ChatGPT'nin sesli sohbet özelliğine, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max telefonlardaki Eylem Düğmesi sayesinde erişilebilecek ve bu özellik, Siri'nin yerini alabilecek. 

IPHONE 15 PRO EYLEM DÜĞMESİNDE CHATGPT NASIL AYARLANIR? 

iPhone'da Ayarlar menüsündeki "Eylem Düğmesi" ve "Kısayol" bölümlerine tıklayın. Ardından "Bir Kısayol Seç" butonuna tıklayın ve buradan ChatGPT seçeneğine basın. Son aşamada, "Sesli görüşmeyi başlat"a tıklayın. 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...