Elon Musk, ChatGPT rakibi Grok AI'in çıkış tarihini açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Elon Musk, ChatGPT rakibi Grok AI'in çıkış tarihini açıkladı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

Milyarder iş insanı Elon Musk'ın geçtiğimiz yaz aylarında kurduğu xAI şirketi, ilk projesi olan "Grok AI" isimli sohbet botunu çok yakında piyasaya sürecek. Musk, ChatGPT'ye rakip olacak Grok AI'in çıkış tarihini söyledi.

Sosyal medya devi X'in sahibi Elon Musk, xAI şirketinin geliştirdiği "Grok AI" isimli chatbot'un (sohbet robotu) çıkış tarihini açıkladı. Grok sohbet robotu, Kasım ayının başında Musk tarafından bizzat duyurulmuştu. Grok'un "nükteli ve asi" cevaplar vermek üzere tasarlandığı belirtilirken, tanıtımı bile "Mizahtan nefret ediyorsanız lütfen kullanmayınız!" şeklindeydi.

Grok'un en büyük avantajının, X (Twitter) aracılığıyla dünyaya ilişkin gerçek zamanlı bilgi verebilmesi gösterildi.  Ayrıca sohbet botunun, diğer yapay zeka araçlarının "cevaplamayı reddettiği" sorulara cevap vereceği de vurgulandı. 

Elon Musk, Twitter'a entegre edilecek olan Grok AI sohbet botunun çıkış tarihine ilişkin bir yorumda, "Grok önümüzdeki hafta tüm X Premium+ abonelerinin kullanımına sunulacak." dedi.

https://twitter.com/elonmusk/status/1727141345876402236

Grok, üç farklı abonelik planı sunulan X'te en üst kademe olan Premium+ kullanıcılarının hizmetinde olacak. Bu arada, Twitter'daki diğer iki abonelik planı ise Basic ve Premium.

GROK AI NEDİR, KİMİN? 

Tesla, SpaceX ve X'in patronu Elon Musk, temmuz ayında "xAI" adlı yapay zeka firmasını kurdu. Şirketin internet sitesinden yapılan açıklamada, xAI'nın amacının "evrenin gerçek doğasını anlamak" olduğu belirtiliyor.

Açıklamaya göre, xAI ekibi Musk tarafından yönetiliyor.

Bu arada, ekip üyeleri daha önce DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Tesla ve Toronto Üniversitesinde çalışmış. Açıklamada, ekibin, yapay zeka alanında "en yaygın kullanılan yöntemlerden bazılarına katkıda bulunduğu, yenilikçi tekniklerle analizleri kullanıma sunduğu ve alandaki en büyük buluşlardan bazılarının geliştirilmesine öncülük ettiği" vurgulanıyor.

Kasım ayının başında xAI, yapay zeka destekli sohbet robotu Grok AI'yi tanıttı. Musk'a göre Grok, X'teki bilgilere gerçek zamanlı olarak erişebiliyor. Bunun dışında, chatbot alanının bir numaralı ismi ChatGPT gibi internet tarama yeteneklerine de sahip olacak, yani sorulara cevap verebilmek için web'de arama yapabilecek.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...