Chrome, Opera, Firefox... Tarayıcılarda kritik güvenlik açığı! Hemen güncelleyin

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Chrome, Opera, Firefox... Tarayıcılarda kritik güvenlik açığı! Hemen güncelleyin

TEKNOLOJİ Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bir yazılım güvenlik açığı, bilgisayar korsanlarının bilgisayarınıza kolay erişmesini sağlayabilir. Büyük tarayıcı üreticileri bu sorunu çözdü ancak sorun bundan daha yaygın.

MUHABİR: MUTLUHAN YILDIZ — İnternet tarayıcılarında kritik bir güvenlik açığı tespit edildi. Eş zamanlı olarak yapılan güncellemelerle açık kapatıldı ancak çok daha fazla uygulamanın bundan etkilenebileceği açıklanıyor.

Siber güvenlik araştırma şirketi Stack Diary, başlıca tarayıcılar olan Google, Microsoft, Mozilla ve Brave'in eş zamanlı olarak kritik güvenlik güncellemeleri yaptığını duyurdu. Firma, tüm güncellemelerin yaklaşık olarak aynı olduğunu belirterek, kritik güvenlik açığına ilişkin de değerlendirme yaptı.

Güvenlik açığı, bilgisayar korsanlarının cihazlarda rastgele kod çalıştırabilmesine imkan tanıyor. Üstelik bu güvenlik açığı, bilgisayar korsanları tarafından yaygın olarak kullanılmaya başlandı bile. Ancak son güncellemeler sayesinde bu sorun ortadan kalktı. 

İNTERNET TARAYICILARINI ACİLEN GÜNCELLEYİN 

Söz konusu kapatılan güvenlik açığı, gittikçe popüler hale gelen görüntü formatı WebP ile bağlantılı çıktı. Bu yüzden, sadece internet tarayıcılar değil, söz konusu görüntü formatını kullanan diğer platformlar da durumdan etkilendi. Çevrim içi mesajlaşma platformu Signal ve görüntüleme uygulaması Honeyview'e de güncelleme gönderildi.

Siber güvenlik uzmanları, hem uygulamaları hem de tarayıcıları acilen güncellemeniz gerektiğini söylüyor. 

İnternet tarayıcılar için gönderilen güncelleme kodları ise şu şekilde:

-Google Chrome: 116.0.5846.187 (Mac / Linux), 116.0.5845.187/.188 (Windows)

-Mozilla Firefox: 117.0.1, ESR 102.15.1, ESR 115.2.1, Thunderbird 102.15.1; Thunderbird 115.2.2

-Microsoft Edge: 116.0.1938.81

-Brave Browser: 1.57.64

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...