Telegram uygulamasına kripto para cüzdanı ekleniyor

Düzenleyen: / Kaynak: Webtekno
- Güncelleme:
Telegram uygulamasına kripto para cüzdanı ekleniyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / Webtekno

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması Telegram, kripto para cüzdanı özelliği getiriyor. 'TON' blok zincirine bağlı olan kripto para cüzdanı yakında uygulamaya entegre olacak.

Telegram, kripto para cüzdanı özelliğini Kasım ayında dünya çapındaki tüm kullanıcılarına ulaştırmayı hedefliyor. Ancak ABD gibi bazı ülkelerde yeni özellik kullanılamayacak. Singapur'da düzenlenen 'Token2049' etkinliğinde açıklama yapan şirket yöneticileri, özelliğin ayrıntılarını aktardı. Webtekno'nun haberine göre açıklamada, Ton Vakfı ile anlaşmaya varılarak kripto para cüzdanı geliştirildiği duyuruldu. 

Aslında Telegram, bu projeyi yıllar önce duyurmuş olsa da bazı engellerle karşı karşıya kalmıştı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile yaşanan anlaşmazlıklar neticesinde, Telegram, kripto para cüzdanı entegrasyonunu ertelemek zorunda kalmıştı.

TELEGRAM'IN ABD ÇEKİNCESİ

Bununla birlikte, Telegram'ın kripto para cüzdanı zaten ABD'de kullanılamayacak. Binance ve Coinbase gibi dev borsalara bile açılan davalar dikkate alındığında, Telegram'ın risk almamak için ABD'de özelliği sunmayacağı söylenebilir.

Peki, Telegram gibi bir anlık mesajlaşma uygulamasının kripto para cüzdanı eklemesinin amacı ne? Popüler uygulama, dünyanın en büyük kripto para topluluklarından bazılarına ev sahipliği yapıyor. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar hızlı bir şekilde kripto para transferi yapabilecek ve kripto varlıklar da bu cüzdanda saklanabilecek.

Uyarı: Bu haberde yatırım tavsiyesi yoktur. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Webtekno
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...