Çocuklar Galaksel ile eğlenerek öğrenecek

- Güncelleme:
Çocuklar Galaksel ile eğlenerek öğrenecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Turkcell, çocukların teknolojiyi doğru kullanmaları için kılavuz olacak Galaksel’i kullanıma açtı.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Siber zorbalıktan bilgi güvenliğine, kişisel sınırların belirlenmesinden internet sitelerinin emniyetine kadar pek çok konuda içerikler sunan Galaksel oyunu, çocukların online dünyaya eğlenerek öğrenmelerini sağlıyor. Oyun içinde yapılan testlerle, çocukların dijital bilgi güvenliği alanındaki güçlü yönleri veya geliştirmeleri gereken konular belirleniyor. Rapor kısmında ise ebeveynlerin çocuklarının gelişimlerini takip etmesi hedefleniyor. Bu sayede anne ve babalar, dijital ayak izi ve dijital vatandaşlıkla ilgili temel ve güvenli bilgileri edinen çocuklarının online dünyaya hazır olup olmadıklarını buradan kontrol edebiliyor. Üstelik Turkcell çocuk tarifesi kullananlar, Galaksel’i datalarından harcamadan oynayabiliyor. 

Çocuk İçin İçerik Derneğinin görüşü de alınarak hazırlanan Galaksel oyunu, çocukların seveceği uzay ve süper kahraman temalarıyla tasarlandı. Oyunda bilgi güvenliğine dikkat edilirken çocukların süper kahraman olarak puan topladığı bir içerik kurgulandı. Galaksel oyununda çocuklar, hikâyedeki boşlukları tamamlarken mantıksal düşünmeye teşvik edilerek problem çözme yeteneklerini geliştirebiliyorlar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...