Dünyaca ünlü astronot ve kozmonotlardan TEKNOFEST' övgü dolu sözler

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Dünyaca ünlü astronot ve kozmonotlardan TEKNOFEST' övgü dolu sözler

TEKNOLOJİ Haberleri  / Anadolu Ajansı

NASA ve ESA astronotlarının yanı sıra Roscosmos' bağlı kozmonotların da yer aldığı uzay ekibi, TEKNOFEST İzmir'e katıldı. Kozmonot ve astronotlar, havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'in gençlerin hayal kurmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Çiğli Havaalanı'ndaki TEKNOFEST İzmir kapsamında düzenlenen etkinliğe katılan ABD'li astronot Stephanie Wilson, İtalyan astronot Paolo Nespoli ve Rus kozmonot Denis Matveev, Anadolu Ajansı'na konuştu. Bursa’da Uzay Kaşifleri Derneği'nin düzenlediği 'Planetary Congress' için Türkiye’ye gelen ABD’li astronot Wilson, burada bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, “Özellikle gençlerin, burada teknolojiyi deneyimleme fırsatına sahip olmaları, böylece bilim ve teknoloji alanında bilgi sahibi olması, belki gelecekteki kariyerlerine taşımaları için burada olmaları çok heyecan verici." dedi.

Wilson, TEKNOFEST alanında sergilenen T-38 eğitim uçağının dikkatini çektiğini ve NASA’da mürettebat üyelerinin eğitimi için bu aracın kullanıldığını söyleyerek, mürettebat üyelerinin acil durumlarda ne yapması gerektiği ve pratik yapmaları için birlikte çalışıldığını anlattı.

HAVA ARAÇLARI DİKKATİNİ ÇEKTİ 

Uzayda, üç ayrı misyonda görev yapan ve toplam 313 gün kalan İtalyan astronot Paolo Nespoli, bilim, teknoloji ve mühendislik alanıyla ilgili çok sayıda etkinliğe katıldığını dile getirerek, böyle programlarda etrafta gençlerin yer aldığını ve hayal kurduklarını ifade etti.

Gençlerin hayal kurması gerektiğini vurgulayan Nespoli, "İmkansız olarak gördükleri hayaller için harekete geçiyorlar, bu çok iyi.” diyerek, TEKNOFEST'te dikkatini çeken hava araçlarından bahsetti. Nespoli, "Uçan araçlar, çok ilginç ve çok etkileyici." ifadesini kullandı. TEKNOFEST'te sergilenen araçlara bakıp hayal edebilmenin önemine işaret etti.

Uzayda 194 gün kalan Rus kozmonot Denis Matveev de, "Burada gördüklerimiz, bunun nasıl olması gerektiğinin bir örneği." diyerek, TEKNOFEST’te en çok uçakları beğendiğini ve bu tür faaliyetlerin gençler için önemli olduğunu kaydetti.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...