Dünyayı peşine takan 'veri çeken akıllı kumaş' vitrine çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Dünyayı peşine takan 'veri çeken akıllı kumaş' vitrine çıktı

TEKNOLOJİ Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

TEKNOFEST, bilim ve teknoloji alanında üretim yapan firmaları vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. 'Fabenode' adlı veri çeken akıllı kumaş ile adını duyuran Merve Aydıner, 7 arkadaşıyla birlikte geliştirdiği teknolojiyi sergiledi.

Tekstil mühendisi Merve Aydıner ve 7 arkadaşının geliştirdiği 'Fabenode' adlı akıllı kumaş, uluslararası şirketlerin yoğun ilgisini çekti. Fabenode, kalp ritminden stres ölçümüne, kas aktivitesinden beyin dalgalarına kadar birçok sağlık verisini ölçüyor. Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'dan birçok şirketin radarına giren bu teknoloji, sergilenmek üzere TEKNOFEST İzmir'e getirildi.

Tasarımın patentini aldıklarını belirten tekstil mühendisi Merve Aydıner, 'Fabenode'un uluslararası alanda da kabul ve yoğun ilgi gördüğünü vurguladı.

Dünyayı peşine takan 'veri çeken akıllı kumaş' vitrine çıktı

AKILLI KUMAŞ VERİLERİ ANALİZ EDEBİLİYOR 

Merve Aydıner, tasarım hakkında bilgi verdi:

"Yaklaşık bir sene önce akıllı tekstiller üstünde çalışan teknoloji şirketimizi kurduk. Ağırlıklı olarak yalnızca kumaşı veya malzemeyi geliştirmekle kalmıyoruz. Onlara donanım, yazılım ve veri tabanına dönüştürecek bir sistem kuruyoruz.

Fabenode, tekstil tabanlı bir elektrot ve kendi Iot ekosistemine sahip. Yani nesnelerin kendi kendine komünikasyon protokolleri olan, sizden anlık sağlık verisini çekebilen ardından da bunu belirlenen platforma aktarabilen bir ürün. Kendi donanımı var, yine burada geliştirdiğimiz onunla birlikte yazılımı var. Biomedikal olarak verileri analiz edebilen yerli ve milli bir ürün."

Dünya şirketlerinin, tasarımın üretimi için yer gösterdiklerini ancak ürünün yerli ve milli olarak kalmasını istediklerini bildiren Merve Aydıner, Fabendode'u sergilemek için TEKNOFEST İzmir'e katıldı. Aydıner, "Daha önce TEKNOFEST Ankara'da da gösterimde bulunmuştu. İzmir'de de sağlık dikeyinde, özellikle burada tekrar bir gösterimde bulunuluyor. İnsanların ona olan ilgisi bizi çok mutlu ediyor. Çünkü gerçekten böyle bir ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Bu da çabalarımızın sonucunu aldığımızı gösteriyor" açıklamasında bulundu.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...