Elon Musk duyurdu: Twitter'dan engelleme özelliği kalkıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk duyurdu: Twitter'dan engelleme özelliği kalkıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk, satın aldıktan sonra Twitter'daki her şeyi baştan sona değiştirdi. İş insanı, şirketin adını da X yaptı ve logoyu buna uygun hale getirdi. Fakat Musk'ın açıkladığı son özellik, X kullanıcılarından büyük tepki alacak gibi görünüyor.

Elon Musk'ın yaptığı yenilikler, X'i (eski adıyla Twitter) bambaşka bir platform haline getirdi. Eklenen yeniliklerden sıkılan kullanıcılar, çözümü diğer platformlara geçiş yapmakta buldu. İş insanının sosyal medya platformundan açıkladığı son yenilik de kullanıcıların canını sıkacak gibi görünüyor. Çünkü açıklar açıklamaz tepki almaya başladı.

X İÇİNDE ENGELLEME ÖZELLİĞİ KALKIYOR

Elon Musk'ın X hesabından yaptığı paylaşıma göre sosyal medya platformundan engelleme özelliği kalkıyor. Engelleme özelliği artık sadece Direkt Mesaj'ları kapsayacak. Yani değişiklikle birlikte kullanıcılar, hesabın açık olması halinde herkesin paylaştığı içerikleri görebilecek. Fakat mesaj atamayacak.

Elon Musk, yeni özellikle ilgili yaptığı paylaşımda sadece "Engelleme, Direkt Mesaj hariç özellik olarak silinecek." diye açıklama yaptı. Konuyla ilgili daha fazla detay belli değil.

X kullanıcıları, paylaşımın gerçekleştiği andan itibaren Elon Musk'a tepki gösterdi. Çünkü açıklanan yeniliğin platform içinde güvenlik açısından yetersiz olduğu düşünülüyor. Öte yandan daha önce engellenen kişilerin engelinin kaldırılıp kaldırılmayacağı da merak konusu oldu.

GÖZLER, APP STORE'A ÇEVRİLDİ

Elon Musk'ın yaptığı paylaşım sonrasında gözler, App Store'a çevrildi. Çünkü söz konusu yenilik, güvenlik açısından yetersiz olmasından dolayı App Store politikalarıyla uyuşmuyor. Yeniliğin platforma gelmesi halinde X, App Store'dan kaldırılabilir.

9To5Mac tarafından yapılan tahmine göre Elon Musk, App Store'un yönergelerine tam olarak henüz aşina değil. Bu nedenle de açıklama yapmak için erken davrandı ve App Store yönergelerine uygun olmaması nedeniyle açıklanan özellik yeniden gözden geçirilebilir.

(Kaynak: 9To5Mac)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...