New York'ta devlet çalışanlarının TikTok kullanması yasaklandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
New York'ta devlet çalışanlarının TikTok kullanması yasaklandı

TEKNOLOJİ Haberleri

New York, devlet çalışanları için TikTok'u yasakladı. Devlet çalışanlarına uygulamayı cihazlardan kaldırmak için 30 gün süre verildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin en kalabalık şehri olan New York City'de kent yönetimi, devlet çalışanlarının TikTok kullanımını yasakladı. Teknoloji sitesi The Verge'ün aktardığı bilgiye göre, Çin merkezli sosyal medya şirketi ByteDance'e ait uygulamayı cihazlardan kaldırmak için kurumlara ve çalışanlarına 30 gün süre verildi. 

Devlete bağlı çalışanların, bundan sonra resmi cihazlarda TikTok uygulamasını kullanmasına ve uygulamayı cihazlara yüklemesine izin verilmeyecek. 

Bu karar, metropolün bağlı bulunduğu ve aynı adı taşıyan New York eyaletinin 2020 yılında devlete ait cihazlarda TikTok kullanımını yasaklamasından 3 yıl sonra alındı. 

TIKTOK'UN 'GÜVENLİK TEHDİDİ' OLUŞTURDUĞU İDDİA EDİLDİ

Teknoloji ve İnovasyon Ofisi'nin bir alt kümesi olan NYC Cyber Command (NYC Siber Komutanlığı), TikTok'un bir güvenlik tehdidi oluşturduğunu bildirdi. Bir Belediye sözcüsü, "NYC Siber Komutanlığı, New Yorkluların verilerini güvende tutmak için proaktif önlemleri düzenli olarak araştırıyor ve ilerletiyor. Devam eden bu çabaların bir parçası olarak NYC Cyber Command, TikTok uygulamasının şehrin teknik ağları için bir güvenlik tehdidi oluşturduğunu belirledi ve belediyeye ait cihazlardan kaldırılmasını sağladı." şeklinde açıklama yaptı. 

Başta Montana olmak üzere ABD'de birçok eyalet ve bölge, TikTok kullanımını çeşitli şekillerde yasakladı. Kimi eyaletler sadece devlet dairelerine ait cihazlarda kullanımını yasaklarken, bazı eyalet yönetimleri ise kişisel cihazlarda kullanımını da yasakladı. Nihayetinde, 33 eyalette artık TikTok'un devlete ait teknolojik cihazlarda kullanımına ilişkin kısıtlamalar var.

TikTok ve Çin hükümetine bağlı diğer uygulamaların tamamen yasaklanmasıyla ilgili yasa tartışması da devam ediyor, ByteDance firması ise uygulamanın ulusal güvenlik için bir tehdit olmadığını kanıtlamak için mücadele ediyor. Geçtiğimiz aylarda TikTok CEO'su Shou Chew, ABD Kongresi'nde verdiği ifadede TikTok'u ve çatı şirketi ByteDance'ı savunarak, uygulamanın 'Çin hükümetine veri sızdıran bir ajan olmadığını' söyledi. 

(Kaynak: Engadget) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...