Elon Musk öve öve bitirememişti... Yapay zeka bunu da başardı: İnsanlar gibi oyun oynadı

Düzenleyen: / Kaynak: Gizmodo
Elon Musk öve öve bitirememişti... Yapay zeka bunu da başardı: İnsanlar gibi oyun oynadı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Gizmodo

Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO’su Elon Musk, yapay zeka şirketi OpenAI’ın yatırımcıları arasında bulunuyor. Bu şirketin adını daha önce birkaç kez ürkütücü yapay zeka uygulamalarında duyduk. OpenAI’ın en yeni yapay zekası bu defa da video oyun oynamayı öğrendi.

2 yıl önce OpenAI yapay zeka şirketinin makine öğrenimi algoritması GPT-3, milyarlarca kelimeyi öğrendikten sonra cümleler kurmaya başladığında herkesi şaşırtmıştı. Bu yıl da GPt-3’ün kardeş sistemi DALL-E 2’nin ata binen astronotların gerçeküstü görüntülerini ve ata binen insanların tuhaf, fotogerçekçi yüzlerini oluşturmasıyla yapay zekanın oldukça ürkütücü bir boyuta geldiğini görmüştük. Şimdi ise OpenAI, YouTube'da oyunu oynayan insanları gösteren yaklaşık 70 bin saatlik videoyu izledikten sonra en yeni yapay zekasının Minecraft oynamayı öğrendiğini açıkladı.

YAPAY ZEKA BUNU DA BAŞARDI

OpenAI'ın modeli, temel işçiliğin ve hayatta kalmanın ötesine geçebildi ve aslında bir insan Minecraft oyuncusunun yapacağı karmaşık görevlerin çoğunu gerçekleştirebildi. OpenAI, blog yazısı açıklamasında yüzen, avlanan ve yemek pişiren hayvan modelinin bir videosunu gösteriyor. Hatta oyunun ‘sütun atlama’ tekniğini başarıyla çözdüğünü açıklıyor. Daha yakın zamanlarda, Deepmind, MuZero AI'ini Atari oyunları oynamak için eğitmeyi başardı.

OpenAI tarafından yapılan açıklamaya göre, yapay zeka sistemi oyunu standart klavye ve fare komutlarını kullanarak insanlarla aynı ortamda oynadı. Şirket, algoritmanın kutudan çıkar çıkmaz ağaçları kesmek, kalas yapmak ve işçiliğini sergilemek gibi temel becerileri öğrendiğini söylüyor. Ayrıca yüzdüğünü, avlandığını, yemek pişirdiğini ve ‘sütun atlamasını’ gerçekleştirebildiğini de belirttiler. 

Araştırmacılar, modeli daha odaklanmış bir veri seti üzerinde eğiterek, algoritmanın tüm bu görevleri daha güvenilir bir şekilde yerine getirdiğini gördü. Ancak aynı zamanda ahşap ve taş aletler üreterek ve temel barınaklar inşa ederek teknolojik hünerlerini geliştirmeye başladılar. 

Yapay zekanın Minecraft'ın geniş açık oyununu öğrenmeye başlaması büyük bir gelişme olarak gösterildi. Bununla birlikte, algoritma satranç ve Go gibi oyunlarda zaten ustalaşmıştı. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Gizmodo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...