Elon Musk X'te engelleme özelliğini kaldırdı, Bluesky çöktü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk X'te engelleme özelliğini kaldırdı, Bluesky çöktü

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk'ın X platformunda (Twitter) engelleme özelliğini kaldırdığını duyurmasının ardından Bluesky çöktü. Bluesky'ın 'Twitter alternatifi' metin tabanlı sosyal medya ağları arasında gösterildiğini belirtelim.

Twitter yani yeni adıyla X platformunun rakibi Bluesky'da dün hareketli anlar yaşandı.Elon Musk'ın X'te artık engelleme özelliği olmayacağını söylemesinin ardından çok sayıda kullanıcının Bluesky'a kayıt yaptırmaya çalıştığı anlaşılıyor. Zira Musk'ın açıklamasından kısa süre sonra Bluesky çöktü.

Bluesky'deki kullanıcılar, gönderi paylaşmaya çalışırken yükleme süresinin yavaşladığını ve ara sıra hata mesajı aldıklarını bildirdi. Görüntüler ve grafiklerin yüklenmesi de yavaştı. Ayrıca sosyal medya ağı, performansı etkileyen bir sorunu araştırdıklarını belirtti. 

TechCrunch'ın haberine göre, Twitter'da kullanıcıların tepkisini çeken bir değişiklik duyurulduğu zaman Bluesky kullanıcı akınına uğruyor. 

BLUESKY'DAN 'ARAŞTIRIYORUZ' AÇIKLAMASI

Öte yandan, Bluesky'dan yetkililer mevcut sorunlara neyin sebep olduğunu veya zamanlamanın tesadüf olup olmadığını henüz açıklamadı. Bununla birlikte, yeni kullanıcı kayıtlarını izlemek için Bluesky API'sinden yararlanan uzmanlar, merkezi olmayan sosyal medya platformuna son 24 saat içinde 5 bin 616 kişinin kayıt yaptırdığını ortaya çıkardı. 

Bu arada, Bluesky durum sayfasından yapılan açıklamada, PDS performansının düştüğünü belirten bir mesaj paylaşıldı ve "Şu anda bu sorunu araştırıyoruz" ifadesine yer verildi.

Techmeme CEO'su Gabe Rivera, Bluesky'nin API'lerini kullanmaya çalışırken zaman aşımına uğradıkları için haber sitelerinin Bluesky'ye gönderi göndermeyi durdurmak zorunda kaldığını da belirtti.

Aradan geçen birkaç saatin ardından Bluesky'da yaşanan sorunun yavaş yavaş düzelmeye başladığı görüldü. İlerleyen saatlerde şirket, "ana sorunu çözdüğünü" ancak "bazı resimlerin yüklenemeyebileceğini" ve bir düzeltmenin devam ettiğini açıkladı. 

(Kaynak: TechCrunch) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...