Bu telefonlar rekor fiyata satılıyor... Tek nedeni eski Twitter logosu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bu telefonlar rekor fiyata satılıyor... Tek nedeni eski Twitter logosu

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medya devi Twitter'ın adı geçtiğimiz hafta 'X' olarak değişti ve şirketin logosu da artık 'mavi kuş' yerine sade bir 'X' logosu. Marka değişikliği birçok cihazda güncellenirken, Twitter'ın logosunun henüz güncellenmediği telefonlar rekor fiyatlardan alıcı buluyor.

Twitter, yeni bir markayla karşımızda... Mikroblog sitesi, adını ve logosunu X olarak değiştirdikten sonra birçok platformda yeni marka kimliği güncellenerek görünmeye başladı. Ancak bazı cihazlarda uygulama güncellenmediği için eski logo ve 'Twitter' adıyla görünmeye devam ediyor. İşte bir kullanıcı bunu fırsata çevirdi ve para kazandı...

NTV'de yer alan habere göre, Kanada'da bir iPhone kullanıcısı uygulamayı güncellemediği için eski logo,isim ve arayüze sahip olduğunu söyledi. Bundan faydalanan kullanıcı, iPhone model telefonunu 2 bin 200 dolardan satışa çıkardı. Yani telefondaki X uygulaması güncellenmediği ve hâlâ Twitter adını ve mavi kuş logosunu taşıdığı için telefon yüksek bir fiyattan alıcı bulabilir.

TWITTER'I GÜNCELLEMEYENLER ŞANSLI OLABİLİR

Henüz Twitter'ı güncellememiş, uygulamanın eski adını ve logosunu taşıyan telefonlar rekor fiyatlara satılıyor. İkonik 'mavi kuş' logosunu yeniden uygulamada görmek isteyenler bu telefonlara adeta hücum ediyor. 

Rjey isimli bir Twitter kullanıcısı, telefonunu satışa çıkardığını "Orijinal Twitter uygulaması yüklü bir iPhone 14 Pro Max'i 2 bin 200 dolara satıyorum." sözleriyle duyurdu. 

Bu noktada, Kanada'da iPhone 14 Pro Max'in en yüksek depolamaya sahip olan 1 TB'lık versiyonunun resmi fiyatının 2 bin 239 dolar olduğunu belirtelim. 

MAVİ KUŞ LOGOSU NASIL GERİ GETİRİLİR?

Peki, orijinal yani mavi kuş logolu Twitter'ı geri getirmek mümkün mü? Andrew Clare isimli bir kullanıcı, paylaştığı video ile Apple cihazlar üzerinde Twitter'ın eski logosunu geri getirmenin mümkün olduğunu ileri sürdü. Videoya göre, Shortcuts özelliğiyle uygulamanın kısayolu oluşturularak ismine 'Twitter' vermek mümkün. Ardından uygulama seçiminde ise X platformunu seçmenizi söylüyor. Ana sayfa ismi ve ikon bölümüne tıklayarak daha önce yüklediğiniz Twitter'ın ikonik kuş logosunu seçebilirsiniz. Tüm bunları yaptıktan sonra artık Twitter'a eski logosuyla giriş yapabilirsiniz.

(Kaynak: NTV) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...