Fransa'da bakanlara WhatsApp, Telegram ve Signal yasağı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Fransa'da bakanlara WhatsApp, Telegram ve Signal yasağı

Teknoloji Haberleri  / Haber Merkezi

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, mesajlaşma uygulamalarının kullanımına ilişkin çarpıcı bir kısıtlamayla gündemde. Borne, kabinesindeki bakanlara yönelik yaptığı açıklamada, WhatsApp, Telegram ve Signal uygulamalarını kullanmamalarını önerdi. Bakan, bu uygulamaların yerine başka bir uygulamayı tavsiye etti.

Dünyanın birçok ülkesinde sosyal medya uygulaması TikTok'un kullanımına ilişkin yasak ve kısıtlama teklifleri gündemdeki yerini korurken, Avrupa ülkesi Fransa'dan ilginç bir adım geldi. Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, bakanların WhatsApp, Signal veya Telegram gibi popüler mesajlaşma uygulamalarını kullanmamasını istedi. Borne, bakanlardan, Paris merkezli bir girişim firması tarafından geliştirilen Olvid'i kullanmalarını talep etti. 

Fransa, Olvid'i daha güvenilir bir uygulama olarak gösteriyor ve ülkenin yerli bir girişimi olduğu için kullanımının yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Fransız siber güvenlik uzmanlarınca geliştirilen Olvid'de mesajların ve diğer verilerin şifrelendiği biliniyor. 

OLVID İÇİN GENELGE YAYINLANDI 

Reuters'ın edindiği bilgilere göre, Borne, ulusal basında çıkan haberleri doğruladı. Bakanlık genelgesi yayınlayarak, bakanları üst düzey çalışanları 8 Aralık'a kadar mesajlaşma uygulaması Olvid'i yüklemeye davet etti.

Dijital iletişimden sorumlu bakan Jean-Noel Barrot, Olvid'in Temmuz 2022'den beri kullanıldığını belirterek, "Aralık ayında tüm hükümet, dünyanın en güvenli anlık mesajlaşma hizmeti Olvid'i kullanacak." dedi.

Başbakan Borne ise açıklamasında, "Başlıca tüketici anlık mesajlaşma uygulamaları günlük iletişimimizde giderek daha önemli bir rol oynamaktadır. Ancak bu dijital araçların güvenlik kusurları yok değildir ve bu nedenle bunlar aracılığıyla paylaşılan konuşmaların ve bilgilerin güvenliğini garanti edemezler." ifadesini kullandı. 

Öte yandan, genelgede Fransa'daki kamu görevlilerinin kullandığı Tchap'tan da söz edildi. 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...