FTC'den Microsoft'un Activision'ı satın alımına itiraz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
FTC'den Microsoft'un Activision'ı satın alımına itiraz

TEKNOLOJİ Haberleri

Amerika Birleşik Devletleri Federal Ticaret Komisyonu (FTC), Microsoft'un henüz beklemede kalan 68,7 milyar dolarlık Activision Blizzard satın alımını durdurma girişiminden vazgeçmiyor. Şimdi de satışa onay veren yeni bir karara itiraz etti.

FTC, Yargıç Jacqueline Scott Corley'nin anlaşmanın yapılmasını geçici olarak durdurmak için ihtiyati tedbir talebini reddetmesine itiraz ettiğini açıkladı. FTC, antitröst kaygıları nedeniyle birleşmenin gerçekleşmesini engellemek için dava açtı. İdari bir davanın Ağustos ayında başlaması planlanıyor ancak şirketlerin 18 Temmuz'a kadar birleşme ihtimali var. 

Ticaret Komisyonu, Birleşik Krallık'taki bir düzenleyicinin o ülkedeki anlaşmayı engellemesine rağmen Microsoft ve Activision'ın anlaşmayı o zamana kadar bitireceğinden endişeliydi.

Bloomberg ilk önce ajansın Corley'nin kararına itiraz etmeyi düşündüğünü bildirdi. FTC, Salı günkü kararın ardından Engadget sitesine yaptığı açıklamada, "rekabeti ve tüketicileri koruma mücadelesine devam etmek için bir sonraki adımını" önümüzdeki günlerde açıklayacağını ifade etti.

Corley, FTC 14 Temmuz 23.59'a kadar Dokuzuncu Daire Temyiz Mahkemesinden acil bir durdurma kararı almazsa, şu anda Microsoft ve Activision'ın anlaşmayı tamamlamasını engelleyen geçici bir yasaklama emrinin feshedileceğine karar verdi. Uzaklaştırma emri, Corley ihtiyati tedbir kararı verene kadar uygulandı.

Bu arada, Corley'nin kararından sonra Microsoft, Activision Blizzard ve Birleşik Krallık'ın Rekabet ve Piyasalar Otoritesi (CMA), yasal savaşlarını duraklatmayı ve bir uzlaşmaya varabileceklerini görmeyi kabul ettiklerini belirtti. CMA daha sonra, "birleşen tarafların nihai bir rapor yayınlandıktan sonra yeni çareler öne sürme fırsatı olmasa da, bir anlaşmayı yeniden yapılandırmayı seçebileceklerini" açıkladı. Bunu yapmanın yeni bir birleşme soruşturmasına yol açabileceğini de sözlerine ekledi.

MICROSOFT: BİRLEŞME REKABET VE TÜKETİCİLER İÇİN İYİ OLACAK

Microsoft başkanı Brad Smith, Twitter'da yaptığı açıklamada, "Bölge Mahkemesinin kararı, bu satın almanın hem rekabet hem de tüketiciler için iyi olduğunu açıkça ortaya koyuyor" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: "FTC'nin açıkça zayıf bir hale gelen davayı sürdürmeye devam etmesi bizi hayal kırıklığına uğrattı ve ilerleme kabiliyetini geciktirmek için daha fazla çaba gösterilmesine karşı çıkacağız."

Activision Blizzard'ın açıklaması ise, "Gerçekler değişmedi. ABD'nin birleşmenin tamamlanabileceği 39 ülke arasında kalacağından eminiz. Mahkemede davamızın gücünü yeniden güçlendirmeyi dört gözle bekliyoruz." şeklinde oldu. 

(Kaynak: Engadget) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...