Galaxy S24 için Exynos iddiası: Samsung, eski politikasına dönüyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Galaxy S24 için Exynos iddiası: Samsung, eski politikasına dönüyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Samsung, bu yılın sonlarında Galaxy S23 FE modelini ve gelecek yıl şubat ayında da Galaxy S24 serisini tanıtacak. Güçlü teknik özelliklere sahip olması beklenen telefonlar için Exynos işlemci iddiası ortaya atıldı.

Samsung önceki yıllarda özellikle amiral gemisi sınıfındaki modellerini iki varyantlı olacak şekilde piyasaya sürüyordu. Firma, ABD'de pazarında Snapdragon işlemcisiyle ürettiği telefonları pazara sunarken Avrupa ülkelerinde ise Exynos işlemcisiyle ürettiklerini satışa çıkarıyordu.

Fakat müşterilerden gelen geri dönüşler doğrultusunda buna son verdi ve tüm pazarlarda Snapdragon işlemcili telefonları sunmaya başladı. Bugün Sammobile tarafından yayınlanan habere göre Samsung politikalarını tekrardan güncelliyor. 

SAMSUNG EXYNOS'U GERİ DÖNDÜRÜYOR

Sammobile tarafından bugün yayınlanan habere göre Samsung, Galaxy S23 FE ve Galaxy S24 serisindeki modelleri bazı pazarlarda Exynos işlemcisiyle sunabilir. Galaxy S23 FE'nin performans testleri, Exynos işlemcisiyle geleceğini doğruluyor.

Galaxy S23 FE, Geekbench'te hem Exynos hem de Snapdragon işlemcileriyle ayrı ayrı ortaya çıktı. Bu da işlemcilerin ülkelere göre değişkenlik göstereceğini ortaya koyuyor. Söz konusu Galaxy modelleri, ABD'de Snapdragon, Avrupa ve Asya'da ise Exynos işlemciyle pazara çıkacak. Yine de Galaxy S24 serisi için hala net bir bilgi yok.

Öte yandan Samsung tarafından iddia edilen konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Fakat belirtmek gerekiyor ki Exynos, Snapdragon işlemcisine kıyasla daha fazla ısınma, performans düşüklüğü ve şarjın hızlı tükenmesi gibi sorunlara sahip. Akıllı telefon modellerinin teknik özellikleri ve tasarımıyla ilgili herhangi bir bilgi de şimdilik mevcut değil.

(Kaynak: Sammobile)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...