Google Bard için yeni eklenti: Kodlama kolay hale gelecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Google Bard için yeni eklenti: Kodlama kolay hale gelecek

TEKNOLOJİ Haberleri

ChatGPT'nin gelişimiyle Google da kendi yapay zeka destekli sohbet robotu Bard'ı tanıttı. Fakat henüz tam geliştirilmeden piyasaya sürülen yapay zeka, beklentilerin altında kaldı. Teknoloji devi Google şimdi yapay zekaya yeni özellikler ekleyerek en iyi haline getirmeye çalışıyor.

Google Bard henüz tam gelişmemiş olmasından ve verdiği cevaplardan ötürü beklentilerin altında kaldı. Google da zaten Bard'ın bitmiş bir hizmet olmadığını ve geliştirilmeye devam edeceğini açıkladı. Bugün Android Police tarafından paylaşılan habere göre ise Google, Bard için yeni eklenti ekledi.

GOOGLE BARD, MATEMATİK VE KODLAMA ÖĞRENDİ

Bard birçok farklı alanda bilgi sahibi ve kullanıcılarına ilgili alanlarında yardımcı oluyor. Fakat matematik ve kodlama konusunda geri planda kalıyordu. Google da bunun üzerine çalışmalar yaptı. Çünkü büyük rakibi ChatGPT, yazılım ve kodlamada da yeteneklere sahip.

Bard da artık yeni eklentileri sayesinde matematik problemlerini çözüyor ve kod yazabiliyor. Yapay zeka, asal çarpanları hesaplamak ya da karakter dizisini tersine çevirmek gibi hesaplama gerektiren konularda Python kullanacak. Bu özellik sayesinde yazılımcılar, kodu doğrudan alıp kendileri kullanabilecek ya da herhangi bir sonuca ulaşırken kodun nasıl yazıldığı Bard sayesinde görülecek. Tüm bunlar dışında tercihe göre kodu doğrudan alıp geliştirebilecek.

Google Bard için yeni eklenti: Kodlama kolay hale gelecek

Öte yandan Bard kullanıcıları, herhangi bir soru sorduğunda cevabı tabloyla alırsa artık bu cevap doğrudan E-Tablolar'a aktarılabilecek. Bu özellik gelmeden önce kullanıcılar, yapay zekada tabloyla cevap aldığında kopyala- yapıştır yapmak ya da manuel olarak yazması gerekiyordu.

Yukarıdaki görselde de görüldüğü gibi Bard, herhangi bir cevabı tabloyla verirse sol altta yer alan göstergeyle direkt olarak üzerinden oynama yapılabilecek.

(Enagdget ve Android Police)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...