Google Drive dosyaları kayboldu! Kullanıcılar merak içinde, veriler silindi mi?

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Google Drive dosyaları kayboldu! Kullanıcılar merak içinde, veriler silindi mi?

Teknoloji Haberleri  / Haber Merkezi

ABD'li teknoloji devi Google'ın Drive uygulamasındaki dosyaların kaybolduğu ortaya çıktı. İnternette pek çok kullanıcı, verilerinin silinmiş olma ihtimalinden endişe duyduklarını belirtti.

Google'ın bulut depolama hizmeti Drive, veri kaybıyla gündemde. Sosyal medya ağlarındaki ve forumlardaki bazı paylaşımlarda, son 6 ay içinde Google Drive’da oluşturulan çok sayıda dosya silindi. Google, yaptığı açıklamada, bir sorundan dolayı verilerin ve dosyaların silindiğini kabul etti ve sorunu çözmeye çalıştıklarını bildirdi. 

Diğer bulut depolama hizmetleri gibi Google Drive da, kullanıcıların dosyalarını ve verilerini saklayabilmesini sağlıyor. Ancak son 6 ay içinde çok sayıda kullanıcının dosyalarının ve verilerinin kaybolmasıyla önemli bir sorun ortaya çıkmış gibi görünüyor. 

GOOGLE MASAÜSTÜ PROGRAMDA SORUN OLDUĞUNU AÇIKLADI 

Google, Drive'ın masaüstü programında bir sorun olduğunu ve mühendislerin sorunu çözmek ve verileri geri getirmek için yoğun bir şekilde çalıştığını açıkladı. 

Ayrıca teknoloji devi, söz konusu sorun çözülene kadar kullanıcıların Drive'daki ayarlarla oynamamasını istedi. 

Öte yandan sorundan etkilenen kullanıcılar, dosyaların çöp kutusunda da olmadığını söylüyor. Resmi Google forumlarındaki kullanıcılar, sorunun birkaç haftadan 6 aya kadar uzandığını ileri sürüyor. Bir kullanıcının iddiasına göre ise, Drive'daki 1-2 yıllık dosyalar bile aniden silinmiş. 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...