Google'a 1 milyon dolarlık ceza! İşte sebebi

Düzenleyen: / Kaynak: The Verge
- Güncelleme:
Google'a 1 milyon dolarlık ceza! İşte sebebi

TEKNOLOJİ Haberleri  / The Verge

Teknoloji devi Google, cinsiyet ayrımcılığı suçlamaları sebebiyle 1 milyon dolardan fazla para cezasına çarptırıldı.

Google cinsel ayrımcılıktan suçlu bulundu. Şikayette bulunan eski Google Cloud yöneticisi Ülkü Rowe, davanın sonucunda şirketten 1,1 milyon dolarlık tazminat alacak. Ortaya çıkan bilgilere göre davada şirketin daha az deneyime sahip olan erkeklere daha fazla ücret ödediği ve daha sonra hem şirket hem de mahkemede şikayetlerine misilleme olarak bu kişilerin terfilerini reddettiği öne sürüldü.

GOOGLE'A CİNSİYET AYRIMCILIĞI CEZASI!

Davada jürinin, Google'ın Rowe'a cezai tazminat ve duygusal sıkıntı borçlu olduğuna karar verdiğini bildirdi. Başvuruda bulunmayan ve gerekli niteliklere sahip olmayan bir adama verilen başkan yardımcılığı terfisi için şirketin kendisini devretmesi ve kendisinin dava açması üzerine şirketin benzer bir terfiyi bir kez daha reddettiğini iddia etti.

Outten & Golden'dan avukat Cara Green, The Verge'a göndermiş olduğu bir e-postada "oybirliğiyle alınan kararın yalnızca Rowe'un Google tarafından kötü muameleye tabi tutulduğu iddialarını doğrulamakla kalmayıp" aynı zamanda " ayrımcılık ve misillemeye hoşgörü gösterilmeyeceği" mesajını da gönderdiğini söyledi.

Google'a 1 milyon dolarlık ceza! İşte sebebi

Jürinin kararı Rowe ve Google ile diğer teknoloji şirketlerinde çalışan kadınlar için önemli bir zafer olarak görülüyor. Cinsiyet ayrımcılığına hoşgörü gösterilmeyeceği ve şirketlerin eylemlerinden sorumlu tutulacağı yönünde açık bir mesaj veriyor.

Bu dava Google için belirli bir zamanda geliyor. Beş yıl kadar önce şirket, çalışanlarının önemli bir protestosuyla karşı karşıya kalmıştı. Yaklaşık 20 bin çalışan, şirketin taciz ve ayrımcılık şikayetlerini ele alma biçimine karşı yürüyüş yapmıştı. Şirketin cinsel tacizle mücadeleyi iyileştirme taahhütlerine rağmen birçok kişi şirket içi önyargılarla mücadele konusunda çok az şey yapıldığını söylüyor. Öte yandan iddialara göre Rowe'un davası, Google'ın protestolardan bu yana karşılaştığı ilk önemli dava olarak kabul ediliyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...