Google'dan 'kamera' güncellemesi: Android telefonu olan herkes kullanabilecek

Düzenleyen: / Kaynak: 9to5Google
- Güncelleme:
Google'dan 'kamera' güncellemesi: Android telefonu olan herkes kullanabilecek

TEKNOLOJİ Haberleri  / 9to5Google

Google'ın akıllı telefon serisi Pixel'e yönelik olan kamera uygulamasına önemli güncellemeler geldi. Artık sevilen kamera özelliği 'Pixel Kamera' adıyla uygulama mağazasındaki yerini aldı.

Teknoloji devi Google, Pixel serisi akıllı telefonları için geliştirdiği kamera uygulamasının adını değiştirdi. Uygulama artık 'Google Kamera' yerine 'Pixel Kamera' adını taşıyor ve üstelik Play Store'da yayınlandı. Bunun yanı sıra uygulamanın açıklaması ve özellikleri de güncellendi.

"Hiçbir anı kaçırmayın. Portre, Gece Modu ve video stabilizasyon modları gibi özellikleri kullanarak harika fotoğraflar ve videolar çekin" şeklindeki açıklamanını yerini, "Tamamen yeniden tasarlanmış Pixel Kamera ile hiçbir anı kaçırmayın. Portre, Gece Modu, Zaman Atlaması ve Sinematik Bulanıklık gibi özellikleri kullanarak harika fotoğraf ve videolar çekin." notu aldı. 

Google'dan 'kamera' güncellemesi: Android telefonu olan herkes kullanabilecek

PIXEL KAMERA TÜM KULLANICILAR İÇİN YAYINLANDI 

Google ayrıca uygulama gereksinimlerini de açıklıyor. TGRT Haber'in 9to5Google'dan derlediği bilgilere göre, Pixel Kamera'nın en son sürümü, Android 14 ve üzeri işletim sistemi sürümlerini çalıştıran Pixel cihazlarında kullanılabilecek. Ayrıca, Pixel telefonlara bağlı Wear OS 3 (ve üzeri) cihazlar için geliştirilen Pixel Kamera for Wear OS sürümü de bulunuyor.

Pixel 7 Pro, Pixel Tablet ve Pixel Fold, Pixel Camera 9.0 sürümünü çalıştırırken, 9.1 sürümü Pixel 8 ve Pixel 8 Pro için sunuluyor. Bu sürüm bu hafta sonu uygulama için bir yama içeren güncellemeye de ev sahipliği yapıyor.

Google'dan 'kamera' güncellemesi: Android telefonu olan herkes kullanabilecek

PIXEL KAMERA'NIN ÖZELLİKLERİ DE YENİLENDİ  

İşte Pixel Kamera uygulamasının yeni özellikleri:

•    Yeni kamera arayüzü: Kullanıcılar farklı fotoğraf ve video modları arasında daha kolay gezinebilecek.

•    RAW iyileştirmeleri: Fotoğraf düzenleme iş akışını geliştiren RAW dosyaları üzerinde çalışma yeteneğini artırarak, mobil fotoğrafçılar için daha fazla düzenleme esnekliği sunmaya başladı.

•    Profesyonel kontroller (yalnızca Pixel 8 Pro için): Gelişmiş kamera ayarlarına erişim sağlayan profesyonel kontroller geldi. 

•    Yüksek çözünürlüklü 50MP fotoğraf çekimi (yalnızca Pixel 8 Pro için): Daha fazla detay ve netlik sunan fotoğraflar. 

•    Genel hata düzeltmeleri ve iyileştirmeler: Bu güncelleme ile uygulamanın genel performansının artmasının yanı sıra çeşitli hata düzeltmeleri de bulunuyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: 9to5Google
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...