Haluk Bayraktar açıkladı! Ukrayna'daki Baykar fabrikası için tarih belli oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Haluk Bayraktar  açıkladı! Ukrayna'daki Baykar fabrikası için tarih belli oldu

TEKNOLOJİ Haberleri

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Ukrayna'da kurulacak olan Baykar fabrikası için öngörülen tarihi açıkladı. Bayraktar, tasarımın detaylı evresinin sonlandığını belirterek 2 yılı işaret etti.

Rusya'nın 'kurulursa bombalarız' tehditlerine karşın, kararından vazgeçmeyen Baykar yönetimi, Ukrayna'da fabrika kurmak için kolları sıvadı. Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar Ukrayna'da kurulacak fabrikanın açılacağı tarihi, Reuters'a yaptığı açıklamada duyurdu. Bayraktar, Rusya'nın Ukrayna işgali sebebiyle karşı karşıya kaldıkları bazı zorluklara rağmen söz konusu planda ilerleme katettiklerini söyledi.

İKİ YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK

İstanbul'da düzenlenen Saha Expo Savunma ve Havacılık fuarında açıklamalarda bulunan Haluk Bayraktar, "Şu anda elde mimari tasarım var. Tasarımın detaylı evresi sonlandı. Önümüzde esasen inşaat işlemleri kaldı. İki yıl içerisinde tamamlamak istiyoruz" dedi. 

Haluk Bayraktar  açıkladı! Ukrayna'daki Baykar fabrikası için tarih belli oldu
Baykar teknoloji, 1986’dan bu yana Türkiye’nin teknolojik olarak bağımsızlaşması amacıyla yerli ve milli üretimden yana çalışıyor.

ANLAŞMA SAVAŞ ÖNCESİNDE YAPILMIŞTI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, daha önce Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ile yaptığı görüşmenin ardından şirketin Ukrayna'da insansız hava araçları üretmek için bir fabrika kuracağını açıklamıştı. Baykar ile Ukrayna arasındaki anlaşma Rusya'nın işgal girişimleri öncesinde gerçekleşmişti.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...