İkinci deprem yıkılmayanı da yıktı… Hatay’da depremin izleri Bayraktar TB2 ile havadan görüntülendi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri

Hatay merkezli gerçekleşen iki büyük deprem önceki depremlerde yıkılmayan ancak hasar gören binaları da yıktı geçti. Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen Bayraktar TB2 insansız hava aracı ile Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri bölgeyi denetledi. TB2’nin havadan görüntülediği sokaklar depremin boyutunu apaçık gösterdi. 

Edinilen bilgiye göre, Hatay'da meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüklerindeki depremlerin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığına ait Bayraktar TB2 İHA bölgeye sevk edildi. Emniyet Genel Müdürlüğüne ait Bayraktar TB2 tipi insansız hava aracı (İHA) bölgedeki arama kurtarma ve hasar tespit çalışmalarına destek verdi.

Bölgedeki yerleşim alanlarının üzerinde uçan Bayraktar TB2 İHA gece görüş kamerasına yansıyan görüntüleri canlı olarak Ankara'da bulunan AFAD Acil Durum Yönetim Merkezi'ne aktardı. Merkezde görüntüleri izleyen birimler bölgedeki ekipleri yönlendirerek arama kurtarma ve hasar tespit çalışmalarına destek verdi.

DEPREM BÖLGESİNDE İHA'LAR ARALIKSIZ GÖREV YAPIYOR

Deprem bölgesi üzerinde zorlu hava şartlarına rağmen tespit arama-kurtarma desteği ve koordinasyon faaliyetleri için uçuş gerçekleştiren insansız hava araçlarının (İHA) teknik bilgilerini Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), “Deprem bölgesinde Türk İHA’ları” notu ile geçtiğimiz günlerde paylaştı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen 7,7-7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türk İHA’lar havadan arama-kurtarma çalışmalarına destek için aralıksız görev yaptı. SSB sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, 56 adet İHA’nın (Akıncı, Aksungur, TB2, Ankara ve Baha), toplamda bin 447 saatlik uçuş, 110 sorti, 100 den fazla multikopter dronun zorlu hava şartlarında tespit arama kurtarma desteği ve koordinasyon faaliyetleri için aralıksız görev uçuşları gerçekleştirdiği belirtildi. Ayrıca Hızlı Haritalama Podu entegreli Bayraktar TB2 İHA’lar havadan yüksek çözünürlüklü görüntü aldı. Baz istasyonu monteli Aksungur İHA cep telefonu iletişimine önemli katkı sundu.

(AA / İHA)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...