İlk ayaklanma: Apple ve Microsoft, Avrupa Birliği'ne karşı itiraz etti

Düzenleyen: / Kaynak: WindowsCentral
- Güncelleme:
İlk ayaklanma: Apple ve Microsoft, Avrupa Birliği'ne karşı itiraz etti

TEKNOLOJİ Haberleri  / WindowsCentral

Avrupa Birliği, uzun süredir Dijital Piyasalar Yasası üzerinde çalışıyor. Hatta yarın Dijital Piyasalar Yasası'na dahil olacak şirket ve hizmetlerin listesi açıklanacak. Açıklama gelmeden bir gün önce Apple ve Microsoft tarafından itiraz geldi.

Avrupa Birliği, uzun süredir Dijital Piyasalar Yasası üzerinde çalışıyor. Yasa, kısa süre önce yürürlüğe girdi. Yürürlüğe girmesinin ardından AB ekibi, yarın yasaya dahil olan şirket ve hizmetlerin listesini açıklayacak. Fakat açıklama yapılmadan bir gün önce Apple, iMessage; Microsoft, Bing hizmetlerinin açıklanacak listeye girmemesi için itirazda bulundu.

APPLE, IMESSAGE UYGULAMASININ YETERSİZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR

Avrupa Birliği, Dijital Piyasalar Yasası ile şirket ve hizmetlerin çalışabilirlik ve rekabet kurallarına uygun hareket etmesini istiyor. Fakat AB'nin isteği, birçok şirketle uyuşmuyor.

Windows Central tarafından bugün yayınlanan habere göre Apple, iMessage; Windows da Bing hizmetinin Dijital Piyasalar Yasası'na dahil olmaması için itirazda bulundu. Kaynak tarafından belirtilene göre Apple, iMessage; Microsoft da Bing hizmetinin henüz Dijital Piyasalar Yasası'nın aylık 45 milyon aktif kullanıcı sınırını aşmadığını düşünüyor.

İtirazın kabul edilmesi halinde iki uygulama da şu anda olduğu gibi sadece kendi bünyesindeki kullanıcılara hizmet vermeye devam edecek. İtirazın kabul edilmemesi halinde ise iki şirketin uygulaması da rakip platformlar ve kullanıcıları tarafından kullanılabilir olacak.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Apple tarafından geliştirilen iOS işletim sistemi de Dijital Piyasalar Listesi'nde yer alacak. Fakat Apple, bu konuyla ilgili herhangi bir itirazda bulunmadı. İtirazların yapılmasından sonra Avrupa Birliği'nin Apple ve Microsoft'a nasıl bir cevap vereceği merak konusu oldu.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: WindowsCentral
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...