iPhone Ultra'ya ilişkin çarpıcı iddia: Vision Pro'yla çalışacak kamera özellikleri geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: MacRumors
- Güncelleme:
iPhone Ultra'ya ilişkin çarpıcı iddia: Vision Pro'yla çalışacak kamera özellikleri geliyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / MacRumors

iPhone Ultra modellerine ilişkin yeni sızıntılar ortaya çıktı. Ultra modellerinin 'ilerleyen yıllarda' Vision Pro AR / VR başlıkları için 'mekansal fotoğraf ve video' özelliğine sahip olacağı söyleniyor.

Bu yıl Apple'ın Pro Max yerine bir 'Ultra' modelini piyasaya süreceği konuşuluyordu ancak son aylarda bu isim yerini tekrar Pro Max'e bıraktı. Şimdi, Apple'ın planları hakkında doğru iddialarda bulunduğu kanıtlanmış bir Weibo hesabı (Çin sosyal medya ağ) çarpıcı bir iddia ortaya attı. Gelecekteki 'iPhone Ultra' modellerinin, Apple'ın 'Vision Pro' adını taşıyan artırılmış ve sanal gerçeklik başlıklarında görüntülenecek mekansal fotoğraf ve videoları yakalayabileceğini ileri sürdü.

Vision Pro başlığının piyasaya sürülmesinden sonra raflardaki yerini alacak iPhone Ultra‌ modellerinin kamera tarafında devrim yapacağı ve böylelikle, 'piyasanın bir cep telefonunun ne tür fotoğraf ve videolar çekmesi gerektiğini yeniden düşünmesine yol açacağı' bildiriliyor. Bu sızıntının, 3D içerikleri kaydetmek için dışa bakan kameralarla donatılmış Vision Pro'nun benzersiz bir özelliği olan mekansal fotoğraf ve video özelliğiyle ilgili olması kuvvetle muhtemel görünüyor.

VISION PRO'NUN ÖZELLİĞİ MERAKLA BEKLENİYOR

Apple'a göre, uzamsal videolar ve fotoğraflar 'inanılmaz derinliğe' sahip olacak şekilde tasarlandı. Apple, özelliğin kullanıcıların anılarını daha önce hiç olmadığı şekilde yeniden yaşamalarına imkan sağlamak için tasarlandığını söylüyor. Şirketin Vision Pro başlığını duyuran basın bülteninde şöyle deniliyor:

"Apple'ın ilk üç boyutlu kamerasına sahip olan Apple Vision Pro, 'Spatial Audio' ile kullanıcıların en sevdikleri anıları yakalamasına, yeniden yaşamasına ve kendilerini bu anılara kaptırmalarına imkan tanıyor. Her mekânsal fotoğraf ve video, kullanıcıları arkadaşlarla yapılan bir kutlama ya da özel bir aile toplantısı gibi zamanda bir ana geri götürüyor.

Kullanıcılar, iCloud'daki fotoğraf arşivlerinin tamamına erişebilir ve fotoğraflarını ve videolarını gerçek boyutta, parlak renklere ve olağanüstü ayrıntılara sahip bir ölçekte görüntüleyebilir."

MEKANSAL FOTOĞRAF VE VİDEO HAYRANLIK UYANDIRACAK

Bir iPhone veya başka bir cihazdaki standart fotoğraflar ve videolar başlıkta görüntülenmeye devam edebilir ancak 3D görüntüler ve videolar çok daha etkileyicidir ve yalnızca Vision Pro'nun kendisi kullanılarak çekilebilir.

Bu özellik Vision Pro deneyimi için o kadar merkezi bir öneme sahip ki, cihazın üst kısmında özelliği aktif etmek için özel bir mekanik düğme bulunuyor.

Son söylentiler ışığında, bu üç boyutlu kameranın iPhone'a yönlendirilmesinin mümkün hale geleceği yani özelliğin iPhone ile çalışacağı görülüyor. Böylelikle, ana geniş kamera, telefoto kamera, ultra geniş kamera, LiDAR tarayıcı ve uyarlanabilir true tone flaş kameradan oluşan mevcut arka kamera kurulumuna muhtemelen daha fazla donanım eklenebilir.

Apple, Vision Pro VR / AR başlığını 2024'ün başlarında satışa çıkaracak.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: MacRumors
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...