İngiltere'de bir firma üretti: Bileğe takılan çip kredi kartı gibi kullanılabiliyor

Düzenleyen: / Kaynak: DailyMail
İngiltere'de bir firma üretti: Bileğe takılan çip kredi kartı gibi kullanılabiliyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / DailyMail

Bileğin altına yerleştirilen küçük bir mikroçip ile insanlar kredi ve banka kartı taşımak zorunda kalmayacak. İngiltere'de geliştirilen teknoloji sayesinde, müşteriler bir satın alma işlemi yaparken temassız bir okuyucu üzerinde ellerini sallayarak işlemi tamamlayabilecek.

İngiltere’de Walletmor firması, insan vücuduna yerleştirilebilecek kredi kartı çipi üretti. Firmanın kurucusu Polonya asıllı Wojtek Paprota, bunun sahasında satışa sunulan ilk çip olduğunu ifade etti. Bu çiple parmak izi ya da şifre gerekmeden ödeme yapılabiliyor. İşlem biraz kanlı olsa da basit. Çip, küçük bir operasyonla vücuda yerleştiriliyor ve geride sadece ufak bir dikiş izi kalıyor.

Çip takıldıktan sonra, kullanıcıların artık banka veya kredi kartlarıyla uğraşması gerekmiyor. Kullanıcılar, bileklerini temassız okuyucuya tutarak satın alma işlemi yapabiliyor. Bu yeni teknoloji, banka ve kredi kartlarını tarih kitaplarına göndermeyi hedefliyor.

İnsanlara mikroçip ilk olarak 1998'de yerleştirildi. Kaptan Cyborg olarak bilinen Profesör Kevin Warwick, bir deneyin parçası olarak sinir sistemini bir bilgisayara bağlamak için prosedürü uyguladı. Ticari olarak kullanılacak çipler ise ancak onlarca sene sonra gerçekleşti. Cihaz yaklaşık bir pirinç tanesi büyüklüğünde ve fiyatı 169 sterlin (3.500 TL).

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: DailyMail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...