Instagram kullananlar yaşadı! Fotoğraflardan sticker yapılabilecek

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
- Güncelleme:
Instagram kullananlar yaşadı! Fotoğraflardan sticker yapılabilecek

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget

Fotoğraf ve video paylaşım uygulaması Instagram, özelliklerini geliştirmeye devam ediyor. Platform, fotoğraflardan sticker (çıkartma) yapmayı mümkün hale getirerek bunları Reels videolarına ve Hikayeler'e eklemeye izin verecek.

Instagram Başkanı Adam Mosseri, yayın kanalında sosyal medya platformuna gelecek yeni çıkartma (sticker) oluşturma aracını tanıttı. Instagram, kullanıcıların kendi fotoğraflarından ve hatta diğer kullanıcıların fotoğraflarından özel çıkartmalar oluşturarak, bunları Reels veya Hikayeler'de kullanmasına izin veren sticker oluşturma aracını test etmeye başladı.

Instagram'ın ana kuruluşu olan Meta firması, son zamanlarda yapay zeka tarafından oluşturulan istem tabanlı çıkartmalar üzerinde çalışıyor olsa da, bu araç çok daha basit bir şey. Bu yeni çıkartma aracında ise kullanıcıların yapabileceği şey sadece, bir fotoğrafın çıkartma yapılacak kısmını seçtikten sonra arka planı kaldırmak ve diğer içeriklerin üzerine yerleştirmek.

Instagram kullananlar yaşadı! Fotoğraflardan sticker yapılabilecek

BAŞKALARININ INSTAGRAM FOTOĞRAFLARI DA STICKER MALZEMESİ OLACAK 

Adam Mosseri, yayın kanalında paylaştığı videoda sistemin nasıl çalışacağından kısaca bahsetti. Mosseri, kullanıcıların telefonlarındaki kayıtlı fotoğraflardan sticker yapabilmelerinin yanı sıra, 'Instagram'da gördükleri uygun görselleri de' çıkartmaya dönüştürebileceklerini söyledi.

Mosseri bu konuda daha fazla ayrıntı paylaşmadı ancak kullanıcıların fotoğraflarını sticker yapılabilir hale getirebileceklerini öne sürüyor.

Öte yandan, sticker oluşturma aracı henüz test aşamasında ve tüm kullanıcılara sunulmadı. Bu yüzden özelliğin ayrıntılarını ilerleyen haftalarda göreceğiz.

Ayrıca platform geçen hafta, yayın gönderilerinin altındaki yorumlar bölümünde görünecek yeni bir anket özelliğini de test etmeye başladı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...