WhatsApp mesajlarınızı artık kimse göremez! Sohbet gizleme özelliği yolda

Düzenleyen: / Kaynak: WABetaInfo
- Güncelleme:
WhatsApp mesajlarınızı artık kimse göremez! Sohbet gizleme özelliği yolda

TEKNOLOJİ Haberleri  / WABetaInfo

WhatsApp, uygulamanın gelecekteki bir güncellemesine 'kilitli sohbetleri gizleme' özelliği ekleyecek. Geliştirme aşamasındaki bu özellik piyasaya çıktığında mesajların gizliliği daha da artacak.

Android WhatsApp 2.23.21.9 beta güncellemesinde 'kilitli sohbetlere' ilişkin yeni önemli iyileştirmeler ortaya çıkmıştı. Özellikle, WhatsApp'ın kullanıcıların korumalı sohbet klasörlerini özel bir şifreyle kilitlemelerine imkan tanıyan gizli kod oluşturma özelliği üzerinde çalışması dikkat çekti. Ayrıca gizli bir kodun nihayet özelliğin yardımcı cihazlarda çalışmasına izin vereceğini de öğrenmiştik.

Google Play Store'daki en son Android WhatsApp beta 2.23.22.9 güncellemesi sayesinde, WhatsApp'ın sohbet listesinde kilitli sohbetleri gizlemek için yeni bir özellik üzerinde çalıştığı gün yüzüne çıktı. WhatsApp'a ilişkin son gelişmeleri aktaran WABetaInfo'nun aldığı ekran görüntüsüne baktığımızda, yeni bir seçenek geliştiriliyor ve kullanıcıların kilitli sohbetlerini daha iyi gizlemelerine imkan sağlayacak.

WhatsApp mesajlarınızı artık kimse göremez! Sohbet gizleme özelliği yolda

WHATSAPP KİLİTLİ SOHBETLER NASIL KULLANILIR? 

Şu anda, kilitli sohbetler listesine erişim için giriş noktası, en az bir korumalı görüşmenin olduğu sohbet listesinde her zaman görünür ve potansiyel olarak telefona erişimi olan herkesin kilitli konuşmaların varlığını anlamasına imkan tanır.

Bu özelliği aktif ettikten sonra kullanıcılar, arama çubuğuna gizli kodu girerek giriş noktasını kaldırabilecek ve kilitli sohbetlerin listesini görünür hale getirebilecek.

Kilitli sohbetleri açmak için giriş noktasını gizleme özelliğinin uygulanması ve kilitli sohbetler listesine erişim için gizli kod özelliğinin entegre edilmesi, kesinlikle kullanıcı gizliliğini artıracaktır.

Kullanıcılar meraklı gözlerden saklamak istedikleri hassas veya gizli konuşmalar yapabilir; kilitli sohbetlerin giriş noktasını gizleyerek, telefona erişimi olan herkesin kilitli sohbetlerin varlığını fark etmesi bile daha zor hale gelir ve bu, konuşmaların mahremiyeti açısında önemli ölçüde iyileştirme sağlayacak. 

Kilitli sohbetleri gizleme özelliği şu anda geliştirme aşamasında ve uygulamanın gelecekteki bir güncellemesinde herkesin kullanımına sunulmasını bekliyoruz. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: WABetaInfo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...