Instagram'ın Reels indirme özelliği herkese açıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Adam Mosseri
- Güncelleme:
Instagram'ın Reels indirme özelliği herkese açıldı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Adam Mosseri

Instagram CEO'su Adam Mosseri, platformda yerel olarak Reels indirme özelliğinin dünya çapında artık kullanılabilir hale geldiğini açıkladı.

Instagram gibi sosyal medya platformları, Çinli rakibi TikTok'tan ilham alarak önemli başarı elde eden kısa videolar özelliği Reels'i piyasaya sürerek ilgi odağı haline geldi. Fakat ne yazık ki şirket şimdiye kadar Reels'leri indirmek için destek vermiyordu. Kullanıcılar bunun için farklı platformlara yönlenmek zorunda kalıyordu.

INSTAGRAM'DA REELS İNDİRMEK ARTIK MÜMKÜN

TikTok'ta halihazırda yıllardır mevcut olan bu özellik, şimdi geç de olsa bugün nihayet Instagram kullanıcılarına sunulmaya başlandı. Fakat Instagram'ın herkese açık profillerden Reels indirme olanağını sunmasının ardından gizlilik endişeleri de ortaya çıkmaya başladı.

Yakın zamana kadar herkese açık bir profilden Reels indirmek isteyen herkes üçüncü taraf araçlara veya web tarayıcı uzantılarına güvenmek zorundaydı. Ancak Haziran 2023'ten bu yana özelliği test etmeye başlayan Instagram, bu işlevi uygulamaya özgü hale getirerek Reels içeriklerini indirmeyi kolaylaştırdı.

Instagram'ın Reels indirme özelliği herkese açıldı

Instagram başkanı Adam Mosseri, Reels indirme seçeneğinin artık dünya çapında mevcut olduğunu doğruladı. Bu gelişme, kullanıcı içeriğinin yönetiminde önemli bir atılımı temsil ediyor. Ama diğer yandan da kişisel verilerin güvenliğine ilişkin soruları gündeme getiriyor.

REELS İNDİRMELERİ NASIL KAPATILIR?

Reels indirme işlevi tüm herkese açık profiller için varsayılan olarak etkin olsa da Instagram, kullanıcılara bunu devre dışı bırakma seçeneği sunuyor. Gizliliğini korumayı tercih edenler bu işlemi oldukça basit bir şekilde gerçekleştirebilir. Reels videolarınızı başkalarının indirmesini engellemek istiyorsanız şu adımları uygulayın: 

  • Uygulamanın Ayarlar ve Gizlilik bölümüne gidin.
  • Paylaşma ve Remiksleme sayfasına girin.
  • İnsanların Reels'lerinizi indirmesine izin veren seçeneği kapatın.

Kullanıcılar bu kısıtlamayı tüm videolara veya yalnızca yükledikleri belirli videolara uygulamaya karar verebilir. Ayrıca 18 yaş altı kullanıcılar için bu özellik Instagram tarafından varsayılan olarak devre dışı tutuluyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Adam Mosseri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...