iPhone'larda büyük risk! Tehlikeli açık ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
iPhone'larda büyük risk! Tehlikeli açık ortaya çıktı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Türkiye Gazetesi

iPhone telefonlarda tehlikeli bir güvenlik açığı bulundu. Güvenlik uzmanları, "Flipper Zero" riskini tespit ederek konunun detaylarını Apple'a sunduklarını açıklıyor.

Teknoloji Apple'ın güvenlik açıklarına karşı 'güvenilir' bir işletim sistemine sahip olduğu söylense de zaman zaman tehlike saçan uygulama ve programlarla gündeme geliyor. Güvenlik uzmanları, "Flipper Zero" saldırılarına karşı Apple'ı uyardıklarını ancak birkaç ay geçmesine karşın firmanın önlem almadığını ileri sürüyor.

Flipper Zero saldırılarına ilişkin açıklama yapan güvenlik uzmanları, bu programın diğer cihazlara bile direkt olarak spam gönderebildiğini belirtiyor. 9to5Mac'in haberine göre Apple, son iOS 17 güncellemelerinde bile bu saldırılara karşı önlem almadı. 

IPHONE'LAR TEHLİKE ALTINDA 

Teknoloji üreticisi Apple, geçtiğimiz günlerde iOS 17.2 Beta güncellemesini yayınladı, bu güncelleme sadece geliştiricilere sunulurken, Flipper Zero saldırılarına karşı bir önlem alınmadığı ortaya çıktı.

Peki, nedir bu Flipper Zero? Aslında bir yazılım değil, donanım ürünü olan Flipper Zero, Bluetooth bağlantısıyla iPhone'lara sızıp spam gönderebiliyor. Üstelik, açık kaynak kodlu yazılıma sahip olduğu için kötü amaçlar doğrultusunda kullanılmak üzere düzenlemeler yapılabiliyor.

Güvenlik araştırmacısı Techryptic, Flipper Zero'yu keşfeden ilk kişi ve araştırmacı tehlikenin boyutun gözler önüne sermek için bir test yaptı. Yazılım yükleyen araştırmacı, iPhone ve iPad’e çok sayıda bağlantı bildirimi gönderdi ve cihazların donma ve yeniden başlatma sorunları yaşadığını buldu. Üstelik bu açık ile Dos saldırıları gerçekleştirmek de mümkün oldu. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...