Kızılelma müjdesini Selçuk Bayraktar paylaştı! Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı testleri başarıyla tamamladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri

Baykar tarafından milli imkanlarla geliştirilen Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, Taksi ve Koşu Testi'ni başarıyla tamamladı. Kızılelma'nın ilk uçuş tarihi olarak '2023' yılı işaret edilirken, taksi testlerini başarılı bir şekilde geçmesi durumunda ise ilk uçuşunu vakit kaybetmeden gerçekleştirebileceği iddia edildi.

Türkiye'nin savunma sanayiindeki başarılarına bir yenisi daha ekleniyor. Baykar, AKINCI ve Bayraktar TB2 ile 'milli' savunmaya yaptığı katkılara 'Kızılelma' ile devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre, Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, taksi ve koşu testini başarıyla tamamladı. 

PİSTTEN İLK GÖRÜNTÜLER

Bayraktar Kızılelma'nın görüntülerini Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabından paylaştı. Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağının pistten ilk görüntüleri yayımlandı.

Baykar'ın yaklaşık 20 yıllık derin teknoloji birikimi ve tecrübesiyle geliştirilen Bayraktar Kızılelma İnsansız Savaş Uçağı projesinin test süreci, yer testleri ile devam edecek. Bayraktar Kızılelma'nın ilk uçuşunun 2023'te gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Bazı iddialara göre, Bayraktar Kızılelma'nın başarılı geçen test sürecinin ardından Baykar bu süreyi daha erkene de çekebilir.

Bayraktar Kızılelma özellikle kısa pistli gemilere iniş kalkış kabiliyetiyle muharebe sahasında devrim gerçekleştirecek bir platform olacak.

Kızılelma müjdesini Selçuk Bayraktar paylaştı! Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı testleri başarıyla tamamladı

DENİZAŞIRI GÖREVLERDE DE ÖNEMLİ ROL ÜSTLENECEK

Türkiye'nin inşa ettiği ve halihazırda seyir testlerini gerçekleştirdiği TCG Anadolu Gemisi gibi kısa pistli gemilere iniş ve kalkış kabiliyetine sahip olacak şekilde geliştirilen Bayraktar Kızılelma, bu yeteneği sayesinde denizaşırı görevlerde önemli rol üstlenecek.

Bu kabiliyetiyle Mavi Vatan'ın korunmasında da aktif rol alacak.

Kızılelma müjdesini Selçuk Bayraktar paylaştı! Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı testleri başarıyla tamamladı

AGRESİF MANEVRALARLA HAVA MUHAREBESİ

İnsansız hava araçlarından farklı olarak agresif manevralarla insanlı savaş uçakları gibi hava-hava muharebesi gerçekleştirebilecek olan Bayraktar Kızılelma, bu özelliğiyle harp sahasında dengeleri değiştirecek.

Bayraktar TB2 ve Bayraktar Akıncı'dan elde edilen tecrübelerle Türk mühendis ve teknisyenleri tarafından geliştirme çalışmaları devam eden insansız savaş uçağı, yerli hava-hava mühimmatları ile hava hedeflerine karşı da etkinlik sağlayacak.

Tasarımından elde edeceği düşük radar izi sayesinde en zorlu görevleri başarıyla gerçekleştirecek Bayraktar Kızılelma'nın 6 ton kalkış ağırlığına sahip olması hedefleniyor.

Milli olarak geliştirilen tüm mühimmatları kullanacak olan insansız savaş uçağı, planlanan 1500 kilogram faydalı yük taşıma kapasitesiyle büyük bir güç çarpanı olacak. İnsansız savaş uçağı entegre edilecek AESA radar ile yüksek durumsal farkındalığa da sahip olacak.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...