Mehmetçik'in gücüne güç katacak! İşte Yeni Altay Tankı'nın dikkat çeken özellikleri

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Mehmetçik'in gücüne güç katacak! İşte Yeni Altay Tankı'nın dikkat çeken özellikleri

TEKNOLOJİ Haberleri

Alman ambargosu gücüne güç kattı, Türkiye bir alanda daha bağımsızlığını ilan etti. İlk yerli ve milli ana muharebe tankı Altay, Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edildi. Yeni Altay Tankı'nın özellikleri merak konusu oldu, sizler için bu haberde derledik...

Sakarya’da üretilen 2 yeni Altay tankı bugün törenle Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) teslim edildi. Muharebe sahasında yaşanan değişikliklerin yansıtıldığı Altay Tankı’nın yeni özellikleri ise merak konusu… İşte kara ve hava tehditlerine karşı hazırlıklı olan Altay’ın bilinmeyenleri…

HEDEF SERİ ÜRETİM

Türkiye yerli milli savunma sanayiinde adeta devrim yaptı. Son projenin yeri ise ayrı oldu. Altay Ana muharebe tankı 2018'de Almanya'nın motor ve şanzımandan oluşan güç grubu ambargosu sebebiyle seri üretime geçememişti. 3 yılın ardından Kore Güç Grubuyla bir anlaşma yapıldı ve 2 yeni Altay Tankı üretildi. Bu tanklar test için TSK'ya teslim edildi. Seri üretim için ise yerli motor kullanılması planlanıyor. 

Mehmetçik'in gücüne güç katacak! İşte Yeni Altay Tankı'nın dikkat çeken özellikleri

Yani Altay’ın teslimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle Sakarya'da gerçekleşti. Türkiye’nin yerli tank serüveni, tam tamına 91 yıl öncesine dayanıyor.  Yeni Altay tankı projesinin temelleri ise 15 yıl öncesine dayanıyor. İlk prototipin üzerindeki engellemeler nedeniyle uzun zaman geçmişti ve bu süre zarfında da Altay’a yeni özellikler eklendi.

Yurt dışından temin edilmesinde sorun çıkan tüm sistemler yerlileştirilerek, güncellenmiş teknolojiler ve yenilikler eklenerek muharebe kabiliyeti artırıldı. İşte Yeni Altay Tankı'nın kabiliyetleri;

DELİNMEZ ZIRH

Muharebe alanında Tankların en büyük tehdidi olan zırh delici roketler. Ancak bu roketler Altay'a işleyemeyecek. Çünkü Aselsan tarafından geliştirilen ve farklı bir teknoloji ile üretilen tank zırhıyla donatıldı
Hatırlayacaksınız Altay’ın yayınlanan ilk görüntülerinde üzerinde kaplama gibi bir kumaş görülüyordu. Bu gelişmiş bir kamuflaj kumaşı ve tanka radar görünmezliği sağlıyor. 

KUVVETLİ TOP

Altay'ın güven veren gövdesinin yanında kuvvetli top özelliği bulunuyor. 120 mm ve 55 kalibre boyuttaki topla donatıldı ve bu tp. Vurucu güç kabiliyeti açısından oldukça güçlü. Altay en az 8 kilometre öteden hedefi tam 12'den vurabilecek.

SINIFININ EN HAFİFİ

Çok Heybetli, çok gösterişli, çok güçlü ancak hareket kabiliyetini kolaylaştırmak açısından bir o kadar da hafif ve sağlam malzemeden üretildi. Altay tankının toplam ağırlığı 65 ton. Bu özellik rakipleri arasında öne çıkmasını sağlıyor.

DÜŞÜK MALİYET YÜKSEK KALİTE

Altay’ın, üretim maliyeti olarak muadillerinin yarısı kadar. Dünyanın en iyisi olarak bilinen  rakibi olan Alman Leopar tankı ile de aynı kalite sınıfında.

Modern dijital kokpite sahip Yeni Altay tankı önce insansız tanka sonra da otonom tanka dönüşebilecek altyapıya sahip.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...