Meta, platformlar arası mesajlaşma özelliğinin fişini çekiyor

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
- Güncelleme:
Meta, platformlar arası mesajlaşma özelliğinin fişini çekiyor

Teknoloji Haberleri  / Engadget

Teknoloji ve sosyal medya devi Meta, bu ayın sonunda Messenger ve Instagram arasındaki sohbet özelliğini sonlandıracağını açıkladı. Meta bu hamlesinin gerekçesini açıklamasa da Avrupa Birliği'nin Dijital Piyasalar Yasası'nın katı kurallarından kaynaklandığı düşünülüyor.

Meta, bu ayın ortalarında, Instagram'da Facebook arkadaşlarınızla sohbet etmenize imkan tanıyan özelliğini kaldıracak. Platformlar arası entegrasyonu sağlayan mesajlaşma işlevi, 2020'de piyasaya sürülmüştü. Teknoloji devi, platformlar arası mesajlaşmaya yarayan özelliği neden kaldıracağını açıklamasa da teknoloji sitesi 9to5Google'ın ciddi bir tahmini var; Avrupa Birliği'nin ağır yaptırımlarına maruz kalmamak için özelliğin fişini kesmek mantıklı bir neden gibi görünüyor.

2019'da duyurulan isteğe bağlı platformlar arası entegrasyon, bir yıl sonra hayata geçirilmiş ve şirketin en popüler iki hizmeti arasındaki çizgiler bulanıklaşmıştı.

Messenger Başkan Yardımcısı Loredena Crisan o dönemde yaptığı bir açıklamada, "Tıpkı bugün bir Yahoo hesabınız varsa bir Gmail hesap sahibiyle sohbet edebileceğiniz gibi, bu hesaplar da birbirleriyle paylaşılan protokol olan Messenger aracılığıyla konuşabilecek." dedi. 

Meta, platformlar arası mesajlaşma özelliğinin fişini çekiyor

INSTAGRAM - FACEBOOK MESAJLARINA NE OLACAK? 

Meta, 2023'ün Aralık ayı ortasında bu özelliği tamamen sonlandıracağını belirtiyor. Böylece, artık Instagram ve Facebook ağları arasında mesaj ve arama başlatmak mümkün olmayacak. Eğer Instagram'da Facebook hesaplarıyla mevcut sohbetleriniz olduysa da bunlar salt okunur hale gelecek.

Bunun yanı sıra, Facebook hesapları artık etkinlik durumunuzu göremeyecek veya okundu bilgilerini de alamayacaklar. Son olarak, Facebook hesaplarıyla yapılan mevcut sohbetler her iki platformda da gelen kutunuza taşınmayacak.

Avrupa Birliği, sosyal ve dijital medya platform sahiplerinin 'tekel güç' elde etmesini engellemek için 2022'de 'dönüm noktası' niteliğindeki Dijital Piyasalar Yasası'nı kabul etti. Eğer bir şirket gelir eşiğini aşarsa ve Avrupa Komisyonu platformu diğer platformlara kıyasla 'aşırı baskın' bulursa, bir önceki yıla ait toplam küresel cirosunun yüzde 10'u oranında maksimum ceza uygulayabilir. Bu yaptırım maddesi karşısında Meta, Instagram / Facebook çapraz mesajlaşma özelliğinin riske girmeye değmeyeceğini düşünmüş olabilir. 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...