iPhone'da WhatsApp'ın büyük eksikliği giderildi, belge olarak gönderme seçeneği geldi

Düzenleyen: / Kaynak: The Verge, WABetaInfo
- Güncelleme:
iPhone'da WhatsApp'ın büyük eksikliği giderildi, belge olarak gönderme seçeneği geldi

Teknoloji Haberleri  / The Verge, WABetaInfo

WhatsApp, iOS işletim sistemiyle çalışan cihaz (iPhone, iPad) kullanıcılarına önemli bir özelliği sundu. Mesajlaşma platformu birkaç ay önce HD görüntü paylaşma seçeneğini sunmuştu ve şimdi de medyayı belge olarak göndermeye yarayan yeni seçenek yayınlandı.

WhatsApp, iOS'taki uygulamasını kullananlar için fotoğraf ve videoları orijinal kalitelerini korumaya yarayan 'belge olarak paylaşma' seçeneği sundu. Bu özellik, WhatsApp'ın iOS'taki 23.24.73 güncellemesiyle gün yüzüne çıktı. Buna göre, uygulamanın medya paylaşımlarında varsayılan olarak uyguladığı 'sıkıştırma' yöntemine alternatif olarak 'medyayı orijinal kalitede dosya olarak gönderme' seçeneği eklendi.

Kasım ayında küçük bir kullanıcı grubu tarafından test edilen bu özellik, şu anda tüm iOS kullanıcılarına sunuluyor.

WhatsApp'ın güncelleme açıklamasında, özelliğin önümüzdeki haftalarda tüm kullanıcıların cihazlarına ulaşacağı belirtildi.

WHATSAPP'TA FOTOĞRAFLAR BELGE OLARAK NASIL GÖNDERİLİR? 

Peki, iPhone WhatsApp'ta fotoğraf / videolar nasıl belge olarak gönderilir? Kullanıcıların, bir fotoğrafı ya da videoyu orijinal kalitesinde göndermek için belge haline getirmesi oldukça basit. Sohbette "+" işaretine dokunduktan sonra çıkan küçük ekranda "belge"nin seçilmesi gerekiyor. Ardından ilgili fotoğrafın ya da videonun seçilmesi lazım.

Fotoğraf / videonun belge şeklinde gönderilmesinin ardından alıcı, medyayı görüntülemek için WhatsApp'taki dosyaya dokunabilir. Bu arada medyanın önizlemesi sohbet arayüzünde görünmez. Ayrıca bir kullanıcı tek seferde en fazla 2 GB büyüklüğe sahip bir belge gönderebilir. 

ANDROID WHATSAPP'A DA GELMEK ÜZERE 

WhatsApp aynı özelliği bu yılın Eylül ayından bu yana Android kullanıcıları için de test ediyor. Bu nedenle, Android WP uygulaması için kararlı bir sürümün çok da ileri bir tarihte olmadığını anlıyoruz.

Dosya uzantısının manuel olarak PDF veya DOC olarak değiştirilmesini içeren tam çözünürlüklü fotoğraf ve videoları WhatsApp aracılığıyla göndermek için daha önceki geçici çözümler mevcuttu. Bu yüzden medyanın doğrudan uygulama üzerinden belge olarak gönderilebilmesini sağlayan özellik, kullanıcıların işini kolaylaştırıyor.

Öte yandan, WhatsApp geçtiğimiz yaz döneminde ise HD kalitesinde fotoğraf paylaşma seçeneğini herkes için yayınladı.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: The Verge, WABetaInfo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...