WhatsApp'ta telefon numarası zorunluluğu artık yok! Kullanıcı adı nasıl alınır?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
WhatsApp'ta telefon numarası zorunluluğu artık yok! Kullanıcı adı nasıl alınır?

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, tıpkı sosyal medya mecraları gibi kullanıcı adı özelliğine sahip oluyor. Artık kullanıcılar iletişim kurabilmek için birbirlerine telefon numaralarını vermek zorunda kalmayacak. Peki, WhatsApp'ta kullanıcı adı nasıl alınır?

Teknoloji devi Meta'ya ait çevrim içi mesajlaşma platformu WhatsApp, telefon numarası ile iletişim kurmayı zorunluluk halinden çıkararak önemli bir adım attı. En büyük rakiplerinden Telegram'da ve sosyal medya platformları Instagram'da, X'te olduğu gibi artık WhatsApp'ta (WP) da "kullanıcı adı" oluşturulabilecek. Böylece insanlar kullanıcı adı aracılığıyla birbirlerine mesaj yazabilecek.

Aslında WhatsApp'ın kullanıcı adını geliştirmeye çalıştığı uzun süredir biliniyordu. Son beta güncellemesiyle Android WP test kullanıcıları bu yeni özelliği kullanmaya başladı. Kullanıcılar, arama çubuğu üzerinden kullanıcı adına sahip diğer kullanıcıları bulduklarını bildiriyor. 

WhatsApp'ta telefon numarası zorunluluğu artık yok! Kullanıcı adı nasıl alınır?

"Ne işe yarayacak" diyorsanız, esasen telefon numarasını vermek istemeyen kişilerin kullanıcı adlarıyla iletişim kurmasını sağlayacak. Bu yüzden de "gizlilik" alanında yapılan bir özellik olarak gösteriliyor. 

Öte yandan, her ne kadar gizlilik amaçlanarak yapılan bir özellik de olsa, insanların daha fazla rahatsız edilmesine yol açabilir. Zira, kullanıcı adını tahmin ettiğiniz kişiyi bulmanız kolaylaşabilir. Ancak kullanıcı adı belirlemek zaten zorunlu bir özellik olmayacak. Bu şekilde rahatsız edilmek istemeyenler kullanıcı adı belirlemeyebilir. 

WHATSAPP'TA KULLANICI ADI NASIL OLUŞTURULUR? 

Peki, WhatsApp’ta kullanıcı adı nasıl alınır? Şu anda özelliğe ilişkin çok fazla detay olmadığını belirterek, gelen ilk bilgilere göre, sosyal medya uygulamalarına aşina kişilerin oldukça kolay bir biçimde kullanıcı adı alabileceğini söyleyebiliriz.

Kullanıcı adı almak için, WhatsApp'taki Ayarlar bölümüne girdikten sonra profil fotoğrafının yanındaki "kullanıcı adı" belirlemeye yarayan ilgili kısma istediğinizi yazabilirsiniz. Başkası tarafından alınmamış kullanıcı adını yazıp onaylayabilirsiniz.

Bu özellik şu anda test aşamasında ve ilerleyen haftalarda herkese sunulması bekleniyor. 

Öte yandan, WhatsApp, şifreli mesajlar özelliği üzerinde çalışıyor. Şifreli mesajlar ile kullanıcılar, belirli sohbetleri 'gizli kod' sayesinde kilitleyebilir. Gizli kod, harflerin, sayıların, özel karakterlerin yanı sıra emojilerden oluşabiliyor. 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...