Milyonlarca telefon kullanıcısını ilgilendiren karar: Şarj aletleri ayrı satılacak

Düzenleyen: / Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Milyonlarca telefon kullanıcısını ilgilendiren karar: Şarj aletleri ayrı satılacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHLAS HABER AJANSI

Avrupa Birliği'nin geçtiğimiz yıldan beri üzerinde durduğu telefon şarj aletleriyle ilgili bir konu var. AB yetkilileri, atık miktarını azaltmak amacıyla binbir çeşit şarj aleti üretimini ve tüketimini kısıtlama kararı aldı. Bu gelişme, herkesi etkileyecek!

Avrupa Birliği Komisyonu, USB-C teknolojisinin tüm akıllı telefonlar ve diğer tüm elektronik aletler için standart bağlantı noktası olmasına karar verdi. Yani sadece USB-C şarj aletleri bulunacak artık. Böylece çeşitlilik azalacak ve binbir türlü şarj aletleri tarihe karışacak.

Aynı zamanda komisyonun şarj cihazlarının elektronik cihazlardan ayrı satılmasının zorunlu hale getirilmesine yönelik düzenlemesi, Türkiye’de de kabul edilebilir. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) 2022 Yılı Kurum Dışı İş Planı Raporu’nda her türlü cihaz ve sistemlerin piyasa gözetimi, ilgili düzenlemelere uygun olarak üretilip hizmete sunulduğunun gözetimi ve denetiminin yapılması stratejik plan hedefi doğrultusunda, Ortak Şarj Cihazı Düzenleme Çalışması yer aldı.

BTK, Avrupa Birliği komisyonunun Telsiz Ekipmanları Yönetmeliği’nde yapacağı düzenlemenin, Türkiye’de de USB-C (çift taraflı şarj aleti) teknolojisinin tüm akıllı telefonlar gibi teknolojik aletler için standart bağlantı noktası haline getirilmesini görüşecek. 

Ayrıca, akıllı telefonların yanı sıra tabletler, kameralar, kulaklıklar, taşınabilir hoparlörler ve video oyun konsolları için şarj cihazlarının elektronik cihazlardan ayrı satılmasına yönelik düzenleme yapılması gibi Türkiye’de de benzer bir düzenlemenin yapılması değerlendirmeye alınacak.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...