Musk'ın olay paylaşımlarının ardından Zuckerberg 'kafes dövüşü' için tarih verdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Musk'ın olay paylaşımlarının ardından Zuckerberg 'kafes dövüşü' için tarih verdi

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk ile Mark Zuckerberg arasında olacağı konuşulan kafes dövüşüne ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıkarken, Zuckerberg tarih bile vermekten çekinmedi.

Teknoloji milyarderleri Elon Musk ve Mark Zuckerberg bir kafes dövüşüyle rekabetlerini yansıtacak mı? Bilindiği üzere, Musk, geçtiğimiz yıl Twitter'ı (yeni adıyla X) satın aldı ve ardından platforma, çoğu kullanıcı tarafından tepki çeken özellikler getirdi. Musk'ın günlük tweet görüntüleme sayısına kısıtlama getirmesi bardağı taşıran son damla oldu. Twitter'a benzeyen ama Musk'ın olmadığı bir platform arayışına giren kullanıcıların imdadına Mastodon, Bluesky, Truth Social gibi uygulamalar koştu. Son olarak Twitter ilk ciddi rakibiyle karşılaştı; Threads.

Instagram, Facebook ve WhatsApp'ın da sahibi olan Meta şirketi, Threads isimli metin tabanlı, Twitter'ın adeta kopyası niteliğindeki uygulamayı temmuz ayının başlarında erişime açtı. Uygulama kısa sürede 100 milyondan fazla kişi tarafından kullanılmaya başladı. Musk'ın da tepkisini çekti, milyarder, Threads'in Twitter'ı kopyaladığını ve bu nedenle şirketi dava edebileceklerini söyledi.

Meta şirketinin CEO'su Mark Zuckerberg'e ise Musk, bir tweetinde hem hakaret etti hem de bir başka tweette onu 'kafes dövüşüne' çağırdı. Mark Zuckerberg de bu teklifi geri çevirmedi.

Kafes dövüşünün gerçekten olup olmayacağı günlerce konuşuldu ancak daha sonra gerçekleşmesinin mümkün olmadığı, sadece bir şakalaşmadan ibaret olduğu anlaşıldı. Ta ki Musk ve Zuckerberg'in son paylaşımlarına kadar...

TARİHTE ANLAŞAMADILAR 

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, dövüş sporlarıyla zaten ilgileniyordu, Musk ise son dönemlerde kendini spora vermiş gibi görünüyor. Yeni bir tweetinde Elon Musk, kafes dövüşü konusunu yeniden gündemine taşıdı. Musk, dövüşü X platformundan canlı yayınlayacaklarını ve geliri ise bağışlayacaklarını söyledi. Zuckerberg, bağış için daha güvenilir bir platformda anlaşmak istediğini söyledi.

İki milyarder kafes dövüşü için tarih de ayarlayamadı. Zuckerberg, Elon Musk ile kafes dövüşüne çıkmak için 26 Ağustos gününü teklif ettiğini ancak Musk'ın bu tarihi onaylamadığını söylüyor. 

Musk’ın dövüş teklifini kabul eden Zuckerberg, geçtiğimiz ay Meta çalışanlarına yönelik bir konuşmasında, dövüşün gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinden emin olmadığını ifade etti. 

(Kaynak: Haber Merkezi) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...