Musk'ın 'tüm X kullanıcıları para ödeyecek' açıklaması Bluesky'a yaradı

Düzenleyen: / Kaynak: TechCrunch
- Güncelleme:
Musk'ın 'tüm X kullanıcıları para ödeyecek' açıklaması Bluesky'a yaradı

TEKNOLOJİ Haberleri  / TechCrunch

Mikroblog platformu Bluesky, Elon Musk'ın eski adıyla 'Twitter' olan X platformunda yaptığı yanlış adımlardan yeniden faydalandı. Bluesky'ın kullanıcı sayısı Musk'ın açıklamasının ardından yükseldi.

Sosyal medya devi Twitter'ın (X) rakiplerinden olan Bluesky, Twitter'ın kurucularından Jack Dorsey tarafından 2022 yılında kuruldu ve geçtiğimiz aylarda dünya çapında kullanıma sunuldu. Elon Musk'ın Twitter şirketini satın alıp platformda yaptığı ve kullanıcıları kızdıran değişikliklerin ardından Bluesky, 'alternatif' ve 'rakip' bir platform olarak anılmaya başladı. Musk'ın yaptığı radikal değişiklik kararları pek çok defa Bluesky'ın işine yaradı.

Bluesky'ın web trafiği ve mobil uygulama kullanımına ilişkin yeni bir analize göre, Musk'ın tüm X kullanıcılarından aylık ücret almaya başlayacağını açıklamasının hemen ardından Bluesky, günlük aktif kullanıcı rekoruna ulaştı.

MUSK KONUŞTU, BLUESKY'IN KULLANICISI ARTTI

Musk, 18 Eylül'de canlı yayınlanan bir etkinlik sırasında, X'teki 'geniş bot ordularıyla' mücadele etmek için herkese yönelik bir abonelik ödemesinin başlatılması gerektiğini söyledi. Hemen ardından verilere göre, Bluesky'ın günlük aktif kullanıcı sayısında rekor kırıldı.

Mashable sitesinin paylaştığı bilgilere göre, Musk'ın açıklamasının ardından Bluesky'a yeni kayıt yaptıranların sayısında rekor bir artış oldu. Bluesky'a 19 Eylül Salı günü sonuna kadar toplam 53 bin 585 yeni kullanıcı kaydı yapıldı. Bununla birlikte, platformun toplam kullanıcı sayısı ise 1,13 milyon kişi olarak gösteriliyor. 

Analiz firması Similarweb'in elde ettiği verilere göre ise, Bluesky'ın Android uygulamasının Musk'ın açıklama yaptığı 18 Eylül günü günde yarım milyon aktif kullanıcıya ulaştığı görüldü. Ayrıca Android'de günlük aktif kullanıcı metriği önceki güne göre yüzde 20,6 arttı ancak şu anda iOS kullanımına ilişkin bir veri yok. Eğilimin iOS cephesinde de benzer olması bekleniyor. 

BİR AYLIK TRAFİĞİ BİR GÜNDE YAKALADI

Bu arada, Bluesky web uygulaması 19 Eylül'de günlük 1 milyondan fazla trafik gördü yani, Eylül ayı toplamıyla neredeyse aynı sayıda. Bu sayı, 1 Temmuz 2023'te X'te kullanıcılara getirilen tweet görüntüleme sınırı kararı sonrası Bluesky'nin gördüğü kullanıcı sayısından (811 bin) daha fazla. Hatta bu yeni kullanıcı akını, web sitesinde yaşanan sorunlar nedeniyle, Bluesky'ın yeni kullanıcı kayıtlarını bir süreliğine durdurmasına bile yol açmıştı.

Similarweb'in bulgularında ilginç olan şey ise, X platformunda kullanıcıların tepkisini çeken bir karar alındığında bu durum Bluesky'a yarıyor ancak aynı şey Instagram'ın Twitter benzeri uygulaması olan Threads veya bir başka Twitter alternatifi platformlardan Mastodon için geçerli değil.

Üstelik, Bluesky yalnızca davet koduyla kayıt olunabilen bir platform ve eğer katılmak isteyen herkese kapılarını açmış olsaydı bu haftaki kullanım artışı daha da yüksek olabilirdi.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: TechCrunch
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...